4.400 pachete cu ţigări confiscate la frontiera de nord

0
157

În ultimele 48 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, pe timpul unor acţiuni, în zona de responsabilitate, cantitatea de 4.400 pachete cu ţigări, în valoare totală de 51.500 lei.
Un echipaj mobil al Poliţiei de Frontieră Maramureş a oprit pentru control, pe raza localităţii Tisa, un autoturism marca Mercedes, înmatriculat în România, despre care existau informaţii că transportă ţigări de provenienţă extra comunitară.
Autoturismul era condus de către cetăţeanul român Liviu R., în vârstă de 30 de ani, domiciliat pe raza judeţului nostru.
În urma controlului, s-au observat mai multe pachete cu ţigări în interiorul maşinii şi într-un spaţiu special amenajat în portbagaj. Persoana în cauză, maşina şi pachetele cu ţigări au fost duse la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor .
În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 900 pachete cu ţigări, în valoare de 10.500 lei, marfă ce a fost ridicată în vederea confiscării.
Autoturismul marca Mercedes, în valoare de 6.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor, iar tânărul este cercetat acum sub aspectul săvârşirii infracţiunii de colectare, deţinere, producere, transport, preluare, depozitare, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

Botoşănean căutat de autorităţi, depistat în Petea

La Punctul de Trecere a Frontierei Petea s-a prezentat, pentru a ieşi din ţară, cetăţeanul român, Alin B., în vârstă de 32 de ani, din judeţul Botoşani.
În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au constatat că tânărul figurează ca fiind căutat de autorităţi. Pe numele acestuia Judecătoria Dorohoi a emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, bărbatul fiind condamnat la un an închisoare, pentru abandon de familie.
Persoana a fost predată Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Satu Mare, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.