Blocurile sociale din Şomcuta Mare, ocupate 100%

0
486

Cele două blocuri sociale din Şomcuta Mare, proaspăt finalizate, şi-au găsit chiriaşi în toate apartamentele. Astfel, cele 48 de locuinţe au fost ocupate în tranşa a doua de alocare. Dacă aici chiriaşii sunt stabili, în blocul ANL aceştia se rotesc. Unul dintre motive pare a fi şi preţul mai mare al chiriei.
Pentru un apartament cu două camere în blocul ANL chiriaşii trebuie să plătească aproape 300 de lei, în timp ce în blocurile sociale, chiria se ridică, în medie, la doar 80 de lei, în funcţie de câte camere are apartamentul. În consecinţă, cei din ANL-uri nu stau prea mult în chirie aici. Primarul Gheorghe Buda explică: „Cu locuinţele sociale stăm bine. Noile blocuri sunt pline acum. După prima tranşă de închirieri au rămas şapte apartamente, iar acum le-am ocupat pe toate. La ANL în schimb, este o garsonieră liberă. Dar în blocul ANL se cam rotesc cei care vin să stea în chirie. Preţurile sunt mai mari, plata utilităţilor se face la comun, iar în locuinţele sociale toate se contorizează individual. La ANL chiria la un apartament cu două camere se ridică la vreo 280 de lei pe lună, plus utilităţile, iar dincoace este puţin peste 80 de lei, deci o diferenţă substanţială. Toate apartamentele aparţin de noi, numai că la ANL investiţia a fost a Agenţiei Naţionale de Locuinţe. În cele două blocuri sociale nou construite sunt 48 de apartamente, iar dincoace există 16 locuinţe”. Locatarii din blocurile sociale sunt mul­ţumiţi de condiţii: „Este bine aici, blocurile sunt noi, condiţii bune, toate utilităţile contorizate individual, chiria acceptabilă”, spune unul dintre chiriaşi. „Suntem mulţumiţi de condiţiile oferite pentru cât plătim. Avem toate utilităţile individual, faţă de cei din ANL, unde sunt la comun şi plătesc şi chirie mai mare pe lună. Ne place aici”, precizează un alt locatar.
Cele două blocuri sociale s-au finalizat în luna octombrie a anului trecut. Ele au fiecare 24 de apartamente cu una, două sau trei camere. Contractele de închiriere a locuinţelor s-au încheiat pe o perioadă de cinci ani, cu posibilitatea prelungirii şi au o clauză care prevede că locatarii trebuie să îşi achite chiria şi taxele în maximum trei luni de la emiterea facturilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.