Pieton inconştient! Sub influenţa băuturilor alcoolice, noaptea, pe mijlocul carosabilului, fără elemente reflectorizante

0
204

Joi seara, la ora 19.50, poliţiştii din Ocna-Şugatag au fost sesizaţi, prin apelul de urgenţă 112, despre faptul că, în localitatea Berbeşti, s-a produs un accident de circulaţie.
Din primele cercetări, s-a stabilit că un pieton, aflat în stare de ebrietate, care se deplasa aproape de mijlocul părţii carosabile pe DN 18, a fost surprins şi accidentat uşor de un autovehicul care circula regulamentar dinspre Sighetu Marmaţiei spre Baia Mare.
Accidentul s-a produs pe fondul iluminatului public nefuncţional, pe acea porţiune de drum, dar şi pentru că pietonul nu purta vestă reflectorizantă.
Pe timp de noapte, pietonul sau persoana asimilată acestuia care circulă pe partea carosabilă a drumului, care nu este prevăzut cu trotuar sau acostamente, trebuie să aibă aplicate pe îmbrăcăminte accesorii fluorescent-reflectorizante sau să poarte o sursă de lumină, vizibilă din ambele sensuri.
Întrucât pietonul şi-a continuat deplasarea, conducătorul auto l-a oprit şi a anunţat poliţia. El a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale, iar în urma testării cu aparatul etilotest, s-a constatat că se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În cazul conducătorului auto, un băimărean, de 43 de ani, rezultatul testării a fost zero.

În Baia Mare şi Baia Sprie
Amenzi în valoare de aproape 13.000 lei
– 8 permise reţinute şi 4 certificate de înmatriculare –

Joi, 16 noiembrie, poliţiştii din Baia Mare şi Baia Sprie au desfăşurat acţiuni de supraveghere a traficului rutier pentru depistarea şi sancţionarea participanţilor la trafic care nu respectă normele rutiere.
La Baia Sprie s-a acţionat împreună cu reprezentanţii Registrului Auto Român Maramureş. Au fost oprite pentru control 90 de autovehicule, iar în 50 de cazuri, s-a constatat săvârşirea unor contravenţii, fapte care au fost sancţionate cu amenzi în valoare de 12.785 lei. Poliţiştii au reţinut, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 8 permise de conducere. Dintre acestea, 5 au fost reţinute pentru neacordarea priorităţii de trecere a pietonilor. Totodată, pentru nereguli privind starea tehnică a autovehiculelor, au fost reţinute 4 certificate de înmatriculare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.