7 cetăţeni irakieni au fost opriţi la frontiera cu Ungaria

0
147

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Satu Mare – ITPF Sighetu Marmaţiei au observat, pe o stradă de pe raza municipiului Satu Mare, mai multe persoane, posibil migranţi, în timp ce urcau în două autoturisme care circulau în regim de taxi.
Imediat, un echipaj al poliţiei de frontieră a monitorizat traseul autoturismelor constatând că se îndreaptă spre frontieră. La intrarea în localitatea Dara, la aproximativ un kilometru de linia de graniţă cu Ungaria, poliţiştii de frontieră au intervenit şi au oprit persoanele în cauză, care au fost duse la sediul instituţiei pentru continuarea cercetărilor.
În urma verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, cinci adulţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 33 de ani şi doi minori, cu vârste de 2 şi 7 ani, solicitanţi de azil în ţara noastră.
Persoanele în cauză au declarat că intenţionau să treacă ilegal graniţa, cu scopul de a ajunge într-un stat din spaţiul Schengen.
Cetăţenii irakieni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Percheziţii în Vişeu de Sus

În baza unor mandate emise de către Judecătoria Dragomireşti, poliţiştii de frontieră din Vişeu de Sus au efectuat percheziţii la două imo­bile de pe raza localităţii Vişeu de Sus, la persoane despre care existau date că deţin ţigări de contrabandă.
În urma percheziţiilor, s-a descoperit, în cele două imobile, unde locuiau P. Ştefan, în vârstă de 41 de ani şi S. Mariana, 34 de ani, cantitatea de 431 pachete cu ţigări, marca Marble, de provenienţă ucraineană.
Ţigările, în valoare de peste 5.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Ţigări de contrabandă în apropierea frontierei

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei, au descoperit, în apropierea frontierei de stat, 2.250 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană. Ţigările, în valoare de 26.300 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se efectuează cercetări în vederea identificării şi reţinerii tuturor persoanelor implicate.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.