Audienţe în stradă la Sighetu Marmaţiei, cu deputatul USR de Maramureş, Vlad Duruş

0
317

Deputatul USR de Maramureş, Vlad Duruş, împreună cu mai mulţi colegi din USR Maramureş, au fost prezenţi sâmbătă, 18.11.2017, în Parcul Central din Sighetu Marmaţiei, unde au organizat o primă sesiune de audienţe publice în stradă. Astfel, aceştia au discutat, între orele 10.00 şi 14.00, cu zeci de persoane, despre problemele cu care se confruntă şi despre cum s-ar putea rezolva acestea.
“Vă pot relata că unii ne aşteptau deja în parcul central dinainte să ajungem noi şi să montăm pavilionul. Reacţiile oamenilor, atunci când ne-au văzut acolo, au fost cât se poate de diverse, însă majoritatea au apreciat gestul nostru şi ne-au încurajat să continuăm şi pe viitor cu astfel de acţiuni. Aşa vom şi face!”, a declarat Vlad Duruş, deputat USR de Maramureş.
În urma întâlnirii cu cetăţenii, s-a ajuns la concluzia că sighetenii sunt adesea ignoraţi de către autorităţi şi că există probleme grave care nu aduc cinste municipiului. O astfel de problemă, de o gravitate deosebită, o reprezintă groapa de gunoi de pe strada Tepliţei din municipiu, groapă de gunoi care funcţionează în mod ilegal şi care este amplasată la 50 de metri de zona locuibilă.
“Infrastructura din Sighet lasă de dorit, străzile sunt cârpite şi peticite, deloc la nivelul celui de-al doilea oraş din judeţ. Tot al treilea spaţiu comercial este un magazin de haine import, un amanet sau o sală de jocuri de noroc, semne ale unui nivel de trai al cetăţenilor foarte scăzut. Preţul apei a fost redundant în discuţii, podul de peste Tisa asemenea. Avem multă treabă la Sighetu Marmaţiei. Oamenii reclamă acapararea instituţiilor statului de către caracatiţa PSD controlată prin intermediul actualului primar şi utilizarea resurselor în interes de grup”, a declarat Dan Ivan, preşedintele filialei USR Maramureş.
Vlad Duruş îi asigură pe sigheteni că discuţiile avute cu aceştia se vor concretiza în cel mai scurt timp în întrebări şi interpelări, în sesizări şi memorii, în cereri de informaţii şi iniţiative legislative. În plus, pentru păstrarea unei relaţii calde cu locuitorii din Sighetu Marmaţiei şi pentru eficientizarea combaterii problemelor acestora, Vlad Duruş ia în calcul deschiderea unui cabinet parlamentar în acest municipiu, precum şi înfiinţarea filialei locale USR Sighetu Marmaţiei.
“Există, bineînţeles, multe probleme aici, în nordul Maramureşului. Nu neapărat doar în Sighet, ci în întreaga zonă ”de peste deal.” Oamenii aceştia au nevoie să fie ascultaţi şi ajutaţi. Până să venim noi, din ce mi-au spus aceştia, nu i-a mai căutat nimeni, decât în timpul campaniei electorale. Avem mult de lucru aici”, a conchis deputatul USR de Maramureş, Vlad Duruş.
Biroul de presă al USR Maramureş

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.