Cel mai frumos brad din România ales special de primarul Cătălin Cherecheş pentru băimăreni

0
464

Spiritul sărbătorilor de iarnă se simte deja în municipiul Baia Mare. Ieri, cel mai frumos brad din România a fost aşezat în inima oraşului, în Centrul Istoric. În jurul simbolului de Crăciun va fi creată o adevărată poveste de iarnă, un patinoar de care se vor bucura cei mici. Inima oraşului va fi şi locul în care urmează să fie amplasat Târgul de Crăciun, dar şi perimetrul în care vor fi organizate evenimentele care vor menţine viu spiritul sărbătorilor de iarnă.

Odată ce a fost amplasat în Centrul Istoric al municipiului Baia Mare, cel mai frumos brad din România va fi îmbrăcat în luminiţe, dar şi cu cadouri pentru cei mici. Luminiţele, simbolul Crăciunului, vor prinde culoare în seara zilei de 1 Decembrie, dată la care este programată şi inaugurarea iluminatului ornamental pentru sărbătorile de iarnă.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Am avut, din nou, bucuria să le ofer, din tot sufletul, cel mai frumos brad de până acum, tuturor băimărenilor, dar şi românilor care vor veni în Baia Mare cu ocazia sărbătorilor de Crăciun. Este un moment în care am ales, pentru prima oară, un brad de aici, de la noi, din Blidari, de pe raza municipiului Baia Mare, din Ocolul Silvic care aparţine oraşului nostru. Este o bucurie pentru mine să pot face un cadou în special copiilor din Baia Mare pentru că acest brad va fi amplasat în mijlocul patinoarului pe care îl amenajăm deja. Cu ocazia zilei de 1 Decembrie vom aprinde şi luminile ornamentale de Crăciun şi vom aprinde şi luminiţele de pe brad. Tot atunci vom inaugura Târgul de Crăciun şi va fi un moment de bucurie care se va perpetua până în 15 ianuarie, cu diverse evenimente, colinde, concerte de muzică clasică şi modernă, Concertul de Revelion şi cel de Anul Nou.”
Bucuria din sufletul fiecărui micuţ va fi colorată de către Moş Nicolae, bătrânelul care le va aduce fiecărui copil jocuri educative de tip LEGO. Astfel, aproximativ 11 mii de copii din sistemul educaţional preşcolar şi primar se vor bucura de cadourile primite.

Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Anul trecut, băimărenii nu au avut un brad în Centrul Istoric, eu fiind ţinut departe de inima oraşului şi am dorit ca acum să repar acest lucru şi să le arăt tuturor că noi, băimărenii, suntem oamenii care facem lucrurile bine, corect, frumos şi din respect faţă de tradiţiile noastre şi din respect faţă de oamenii pe care îi îndrăgim, în special pe copiii noştri care merită o astfel de bucurie. Sperăm să fie şi zăpadă pentru a avea o atmosferă frumoasă în Centrul Istoric al municipiului Baia Mare, dar şi pentru că suntem pregătiţi cu tot ceea ce înseamnă utilaje de deszăpezire, aşa cum nu s-a întâmplat anul trecut. Ceea ce s-a întâmplat anul trecut cred că va fi doar o amintire urâtă care va uitată de mine şi de către băimăreni. Astăzi ştergem tot ce a fost neplăcut şi reparăm într-un mod simbolic totul, aducând acest brad. Nu ştiu dacă va fi cel mai mare din România, nu l-am măsurat încă, dar cu siguranţă va fi cel mai frumos din România”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.