Lansare de carte şi Concert de gală: 15 ani pe Meridianele ARMONIEI

0
229

S-au împlinit 15 ani de când Corala ARMONIA din Baia Mare împleteşte muzica şi bucuria de a cânta. Ce se vede privind în urmă cu 15 ani? Se văd în primul rând muzica şi oameni care iubesc muzica. O sincronizare de sentimente. Petrecând atâţia ani împreună, au devenit muzică. Au devenit un simbol, ARMONIA însemnând anagramat şi ROMÂNIA. Pe care au reprezentat-o pretutindeni în lume.

De 15 ani, ARMONIA se bucură cântând! Au vrut să vadă cum se trăieşte în palatul lui Haendel, şi au văzut. Cum se trăieşte în castelul lui Mozart, şi au văzut. Cum e în casa lui Liviu Borlan. Şi i-au dedicat un festival.
Au avut curaj să deschidă uşile şi să se plimbe prin camerele mari, imperiale, ale muzicii. Au vrut să arate lumii că muzica are o singură formă. Şi asta o dau cei care cântă. Au fost privilegiaţi pentru locurile pe care le-au văzut şi unde au cântat. Din Baia Mare în Maramureş. Din Maramureş în România. De aici, în Europa. Apoi în America Latină, în Asia sau în Orientul Mijlociu. În Grecia lui Aristotel, sau la World Choral Games la Sochi, în Rusia. Au umplut spaţiile cu muzica şi glasurile lor. Au fost primiţi cu bucurie pretutindeni. Li s-au deschis nebănuite zone ale spiritului.
Aşa au apărut şi cărţile Meridianele ARMONIEI, I şi II, autor Viorica PÂRJA. Un poem închinat muzicii, ARMONIEI, o poveste frumoasă despre oameni, pasiune şi dăruire. Martorul fidel al acestui deceniu şi jumătate.
Miercuri, 29 noiembrie, de la ora 17, la Colegiul de Arte din Baia Mare, vă invităm la două momente de sărbătoare:
• Lansarea cărţii „Meridianele ARMONIEI 15”, autor Viorica PÂRJA,
• Concertul de Gală aniversar, dăruit iubitorilor muzicii corale.
La mulţi ani,
ARMONIA! La mulţi ani, ROMÂNIA! (G.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.