Podeţe în Strîmtura de 2,8 milioane lei

0
163

Un proiect în valoare de 2,8 milioane lei a fost semnat în cadrul şedinţei de Consiliu local al comunei Strîmtura, pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, prezent fiind şi preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.
Obiectul contractului îl constituie alocarea unei finanţări din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, în sumă de 2.846.581,20 lei, pentru realizarea obiectivului de investiţii ”Realizare şi reabilitare podeţe în comuna Strâmtura”. Valoarea totală a investiţiei este de 2.998.306,20 lei.
Primarul comunei Strâmtura, Ioan Pasere, a declarat că alte două proiecte au fost aprobate pe PNDL, respectiv extindere canalizare în Strâmtura, Slătioara şi Glod (proiect de 9,2 milioane lei) şi construirea unei grădiniţe cu program prelungit, cu o finanţare de aproximativ 2,2 milioane de lei.
Preşedintele Gabriel Zetea a spus că Valea Izei reprezintă, în mandatul 2016-2020, una dintre zonele prioritare ale Maramureşului. Reabilitarea drumului judeţean pe Valea Izei, între Bârsana şi Săcel, un proiect în valoare de 116 milioane lei, a fost principalul subiect abordat la şedinţă. A fost prezentată intenţia Ministerului Economiei şi a ministrului Gheorghe Şimon pentru proiectul privind prelungirea magistralei de gaz dinspre Sighet pe Valea Izei, până în Borşa. S-a vorbit şi despre finanţările efectuate în acest an pentru acumularea de la Runcu şi termenele asumate de Administraţia Bazinală Someş-Tisa. (A.B.M.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.