Acţiunea de curăţare şi spălare a sistemului de canalizare continuă

0
228

Echipele de lucrători din cadrul secţiei canal a societăţii VITAL S.A. continuă acţiunea de curăţare şi verificare a sistemului de canalizare, prin “Programul anual de revizii tehnice, reparaţii curente şi spălări de reţele de canalizare aferente municipiului Baia Mare şi zonelor limitrofe 2017”.

În săptămâna 20-24 noiembrie, echipele societăţii VITAL verifică şi, unde este necesar, intervin pentru curăţarea şi spălarea sistemului de canalizare pe anumite străzi din cartierele băimărene: Depozitelor, Oraşul Vechi, Progresului, Republicii, Săsar, Valea Roşie şi Vasile Alecsandri. În majoritatea cazurilor, curăţarea se efectuează manual, în timp ce spălarea se realizează cu autospeciala din dotarea societăţii VITAL.
La nivelul sistemului de canalizare, în special pe colectoarele principale, echipele de intervenţie au descoperit, aruncate, cantităţi mari de gunoi menajer, produse de igienă intimă, îmbrăcăminte, materiale reziduale de tip pet, plastic sau materiale de construcţii, care colmatează canalizarea şi afectează buna funcţionare a pompelor din staţiile de pompare şi din staţiile de epurare. Însă cei mai mari „duşmani” ai canalizării sunt materialele textile, şerveţelele umede şi produsele de igienă intimă. Fibrele lor fine se agaţă de neregularităţile pereţilor interiori ai conductelor, facilitând depunerile.
Blocarea scurgerii apei uzate duce la înfundarea reţelelor interioare şi are drept consecinţă refularea apei uzate şi inundarea imobilelor, cu pagube care sunt suportate de regulă de către cei care au provocat incidentul şi de către colocatari. Pentru deşeurile textile, menajere, materiale reziduale de tip pet, plastic sau materiale de construcţii, trebuie folosite containerele pentru salubritate, nu sistemul de canalizare!
Toate acestea împiedică scurgerea apelor şi, implicit, sunt responsabile de nefuncţionarea sistemelor la capacitatea maximă. În aceste condiţii, zonele unde cetăţenii au transformat sistemul de canalizare în „groapă de gunoi” riscă să fie inundate chiar şi la cea mai mică aversă de ploaie.
În această perioadă, echipele de intervenţie ale S.C. VITAL S.A. vor face tot ce este necesar pentru rezolvarea acestor situaţii, în special acolo unde au fost descoperite blocaje la nivelul sistemelor.
În cazul blocării reţelei publice de canalizare, anunţaţi societatea VITAL, apelând numerele de telefon de la dispeceratul central: 0262/215 150*1*2; 0262 212550; 0362 401 052, 3; 0372 752 660, serviciu disponibil 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână. Indiferent de condiţiile meteo, angajaţii S.C. VITAL S.A. vor răspunde sesizărilor şi vor interveni acolo unde este nevoie.
Relaţii Publice SC VITAL SA BAIA MARE

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.