Vaccinurile antigripale lipsesc cu desăvârşire din cabinetele medicilor din Maramureş

0
527

Deşi suntem aproape la finalul lunii noiembrie, vaccinurile antigripale întârzie să apară în cabinetele medicilor de familie şi în spitalele din Maramureş.
Dr. Gheorghe Lascu, preşedintele Societăţii Judeţene de Medicina Familiei/Medicină Generală Maramureş, a declarat cu această ocazie: „Am comandat vaccinuri antigripale încă de la jumătatea lunii iulie a acestui an. Am făcut necesarul pe cabinetele medicilor de familie, am comandat în jur de 200-300 doze, însă n-am primit absolut nimic. Se pare că nu s-au distribuit deloc în ţară vaccinurile antigripale. Precizez însă că acestea sunt contra GRIPEI şi nu contra răcelii, după cum cred unii pacienţi. Oamenii nu trebuie însă să dispere, pentru că nici în lunile ianuarie-februarie nu este târziu să se vaccineze, dacă dozele ajung mai târziu în Maramureş, însă ar fi fost recomandat ca vaccinul să fi ajuns deja la pacienţi şi la cadrele medicale. Personal, nu am avut încă nici un caz de gripă”.
Pacienţii care nu mai au răbdare să aştepte dozele de vaccin de la Ministerul Sănătăţii pot să-şi procure, contra cost vaccinul antigripal din farmacii. Costul unei doze este între 20 lei şi 30 lei, în funcţie de firma producătoare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.