CS Condor Baia Mare, 11 medalii la Campionatul European din Cehia

0
197

În perioada 17-19 noiembrie, în Pardubice, Cehia, s-a desfăşurat cea de a IX-a ediţie a Campionatului European de Karate Shotokan WSF, la care Clubul Sportiv Condor Baia Mare a obţinut o medalie de aur, trei de argint şi 7 de bronz la categorii individuale.
Pentru al doilea an consecutiv, Tudor Abagiu a devenit campion european, obţinînd medalia de aur la categoria Kumite individual Shobu Ippon, junior III (-56 kg), dar şi o medalie de bronz la kumite WKF.
Rezultate de excepţie au obţinut şi ceilalţi sportivi care au făcut parte din lotul deplasat la competiţie. Luca Pop Balaş – locul 2 la Kumite individual Shobu Ippon (-50 kg) şi bronz la kumite individual WKF, categoria juniori III (-50 kg), Laurenţiu Costinaş – două medalii de bronz, la Kumite individual Shobu Ippon şi Kumite individual WKF la categoria juniori II, -52 kg, respectiv Călin Paul Pop bronz la Kumite individual Shobu Ippon la categoria juniori II (14-15 ani, -52 kg).
Cel mai tînăr reprezentant al clubului la acest concurs, Andrei Costinaş, a reuşit să obţină o medalie de argint la categoria Kumite individual Shobu Ippon copii 10-11 ani (-38 kg), la prima sa participare la un campionat internaţional.
Nici fetele componente ale lotului deplasat în Cehia nu s-au lăsat mai prejos. Astfel, Kiss Imola a obţinut locul 3 la Kumite individual Shobu Ippon categoria juniori III (-52 kg), iar Daiana Ghita, senioara lotului, a obţinut o medalie de argint şi una de bronz la Kumite individual Shobu Ippon, respectiv kumite individual WKF.
Pe lîngă performanţele obţinute la probele individuale, sportivii de la CS Condor Baia Mare au mai adus acasă şi o medalie de argint, prin Daiana Ghita, respectiv două de bronz, cucerite de Laurenţiu Costinaş, Călin Paul Pop, Tudor Abagiu şi Luca Pop Bălaş, la probele pe echipe.
Performanţele sportivilor antrenaţi de Sensei Viorel Duţă (6 DAN) sînt demne de apreciat, avînd în vedere că, la startul competiţiei s-au aflat peste 500 de sportivi din 18 de ţări.
De menţionat că la acest campionat România s-a situat în topul clasamentului pe naţiuni, obţinând cele mai multe medalii de aur.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.