Noutăţi privind condiţiile de recrutare a candidaţilor

0
165

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Maramureş desfăşoară activităţi de recrutare candidaţi în vederea luării în evidenţă şi întocmirii dosarelor pentru participarea la concursurile de admitere organizate de instituţiile militare de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, sesiunea ianuarie 2018.

Înscrierile se fac până în data de 5 decembrie 2017, iar dosarele de candidat (corect şi complet întocmite) vor fi depuse la IJJ Maramureş până la data de 22 decembrie 2017.
În data de 22 noiembrie, au fost publicate în Monitorul Oficial normele cu privire la introducerea traseului aplicativ pentru proba de verificare a aptitudinilor fizice la concursurile de admitere în instituţiile de învăţământ ale MAI, precum şi pentru cei recrutaţi în vederea ocupării prin concurs a unor posturi vacante.
Prin introducerea traseului aplicativ la admitere se verifică aptitudinile fizice ale candidaţilor prin parcurgerea a 11 elemente de dificultate într-un timp de maximum 2 minute şi 25 de secunde.
Una dintre consecinţele introducerii acestei noi modalităţi de testare a calităţilor fizice este eliminarea criteriului de înălţime. În aceste condiţii, parcurgerea noilor probe impune candidaţilor o anumită statură sau calităţi fizice deosebite pentru terminarea traseului aplicativ în timpul menţionat.
Eliminarea limitei de înălţime pentru candidaţi este în acord, inclusiv cu hotărârile Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, care recomandă MAI să elimine acest criteriu, dar şi cu unele soluţii pronunţate de diverse instanţe de judecată.
O abordare asemănătoare a probelor sportive se regăseşte şi la admiterea în şcolile ministerelor de interne din mai multe state europene, precum: Austria, Belgia, Canada, Olanda, Franţa, Germania, Marea Britanie, Ungaria sau Spania.
Relaţii suplimentare se pot obţine de pe site-urile instituţiilor de învăţământ şi la sediul IJJ Maramureş, Baia Mare, B-dul Unirii nr. 34, tel. 0262-277779, interior 24557 sau 24535.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.