Pietruiri în Vima Mică

0
339

Satele din comuna Vima Mică, Vima Mare, Sălniţa, Peteritea, Dealu Corbului şi Aspra se pregătesc de iarnă, toamna fiind pe sfîrşite. Gospodăriile bine întemeiate nu se tem de anotimpul rece.
La sediul Primăriei, am stat de vorbă cu primarul Liviu Balint, care bate mereu la uşile ministeriale din Bucureşti, pentru a obţine finanţări.
Ne spune: „În Vima Mare, uliţele au fost lărgite pe o distanţă de aproape 2 km, iar pe margini s-au amenajat şanţuri de scurgere a apelor pluviale, pe o distanţă de 970 m, şi au fost puse 10 podeţe. Pentru aceste lucrări, au fost transportate o mie de tone de piatră concasată, adusă de la cariera din Vălenii Lăpuşului, comuna Coroieni. Această lucrare a fost realizată de o firmă. În centrul de comună, deci la Vima Mică, au fost aduse 420 t de piatră, iar în satul Peteritea, 368 de tone, material folosit la pietruiri. În Sălniţa, aceeaşi firmă a montat tuburi, iar drumul a fost pietruit pe 2,6 km. La Dealul Corbului, a fost pietruit drumul ce traversează satul, pe 60 m. În Jugăstreni, s-au finalizat lucrările de pietruire, cu peste 1.000 t de piatră, iar pentru acest drum de 3 km am obţinut finanţare de 2,8 milioane lei pentru viitoarea asfaltare, din 2018. La Aspra, s-au pietruit 2,5 km de drum şi s-au realizat 10 traversări”.
• Mai aflăm de la primar că furtuna din 17 septembrie a produs pagube la patru gospodării, iar acoperişul căminului cultural din Vima Mică a fost distrus (între timp, a fost reparat, fiind anvelopat şi dotat cu sistem de încălzire de 42.000 euro, printr-un proiect cu fonduri europene). 11 persoane cu venituri mici primesc ajutor social, iar peste iarnă, mai mulţi vimeni beneficiază de ajutor de încălzire.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.