4 convocări la loturile naţionale pentru CS Minaur

0
210
Alexandru Bucătaru
Alexandru Bucătaru

Conducerea tehnică a Federaţiei Române de Handbal a programat pentru lunile decembrie 2017 şi ianuarie 2018 acţiuni de pregătire pentru loturile naţionale masculine.
În perioada 18-23 decembrie echipa naţională, condusă de Xavier Pascual Fuertes, va desfăşura un cantonament de pregătire la Barcelona, în vederea participării la meciurile din grupa a treia preliminară a Campionatului Mondial din 2019, unde România va întîlni Italia, Ucraina şi Insulele Feroe. Pe adresa CS Minaur Baia Mare a sosit o convocare surpriză pentru portarul nostru Alexandru Bucătaru. Se pare că în ciuda vîrstei, evoluţiile tânărului nostru jucător au atras atenţia selecţionerului care va duce la stagiul de pregătire din Spania în majoritate jucători care activează în Liga Zimbrilor.

Robert Nagy
Robert Nagy

Aşa cum a declarat şi în primăvară, la Baia Mare, cu ocazia meciului cu Serbia, în strategia de selecţie şi pregătire a lui Xavier Pasqual sînt cuprinşi cîteva zeci de jucători, monitorizaţi permanent. În acest sens, o selecţionată divizionară a lotului lărgit, alcătuită din handbalişti tineri, pînă în 25 de ani, cu potenţial de a promova în lotul naţional, va avea un stagiu de pregătire la Călăraşi, în perioada 2-4 ianuarie 2018. Clubul nostru are şi de data aceasta onoarea de a furniza acestei selecţionate divizionare trei jucători. Este vorba despre Robert Nagy, Albert Cristescu şi acelaşi Alexandru Bucătaru, care după Spania va merge şi la Călăraşi. Marea surpriză o reprezintă însă convocarea ca antrenor principal la această selecţionată divizionară a lui Raul Fotonea.

Albert Cristescu
Albert Cristescu

Aceste convocări sînt o confirmare a faptului că strategia managerială a clubului de a investi cu încredere în jucători tineri, de perspectivă, dă roade şi este apreciată şi la nivelul conducerii tehnice a lotului naţional. Mai mult, convocarea unui tehnician tînăr (al doilea ca vîrstă în Liga Zimbrilor), arată că pariul conducerii clubului nostru pe tinereţe este pe cale să fie cîştigat. Chiar dacă la nivel de club trecem printr-o perioadă mai dificilă, sîntem convinşi că strategia actuală va da roadele scontate pe termen mediu şi lung şi că în contextul condiţiilor actuale această abordare este cea mai sănătoasă.
(minaur.ro)

Raul Fotonea
Raul Fotonea

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.