Comunitatea băimăreană îşi apreciază valorile • Piaţa 1 Iunie devine Piaţa Arhiepiscop Iustinian

1
535

În semn de recunoştinţă şi de apreciere a valorilor care şi-au pus amprenta pe dezvoltarea cetăţii, Piaţa 1 Iunie, zona adiacentă Centrului Istoric, se va transforma în Piaţa Arhiepiscop Iustinian. Ideea îi aparţine primarului Cătălin Cherecheş, iar propunerea va fi supusă atenţiei aleşilor băimăreni în cadrul şedinţei de Consiliu Local desfăşurată mâine, 28 decembrie.

Potrivit proiectului, de pe spaţiu verde situat în zona adiacentă Centrului Istoric, urmează să se demoleze structura de beton care aparţine E-ON Gaz, aceasta fiind înlocuită cu o instalaţie subterană. Mai mult, în zonă se va realiza şi un sens giratoriu, la intersecţia străzilor Andrei Mureşanu cu Avram Iancu, pentru a fluidiza, mai ales pe timpul dimineţii, circulaţia.
Piaţeta va fi amenajată cu un bust, cu zonă verde şi locuri de odihnă pentru cei care vor traversa zona. Potrivit primarului Cătălin Cherecheş, va fi un spaţiu cu valoare simbolică, sentimentală şi religioasă.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Este locul în care la începutul anilor 90 Preasfinţia Sa a venit şi a făcut din Baia Mare sediul Episcopiei Maramureşului şi Sătmarului, onorând municipiul nostru. Este un gest pe care îl facem din respect pentru un om care s-a rugat pentru noi, pentru băimăreni şi maramureşeni în altarele bisericilor noastre, un om care şi-a dedicat viaţa oamenilor şi lui Dumnezeu, un simbol pentru noi toţi. Cred că aşa cum era Înalt Preasfinţia Sa, modest dar ferm, într-un astfel de spaţiu, nu opulent, nu grandios, dar un spaţiu care să aibă o anumită identitate şi care să acumuleze emoţia oamenilor care vor trece pe aici, va fi primit şi de că­tre Preasfinţia Sa din ceruri, dar şi de către noi băimărenii şi maramureşenii. Cred că prin astfel de gesturi aducem recunoştinţa noastră pentru cei care au făcut pentru noi lucruri care să ne definească ca şi comunitate.”
Odată ce va fi amenajată Piaţa Arhiepiscop Iustinian, tinerii vor beneficia de o altă zonă dedicată exclusiv lor. În anul în care municipiul Baia Mare va beneficia din plin de titlul de Capitala Tineretului din România, în oraşul nostru va fi inau­gurată o piaţetă care va reprezenta locul de promenadă pentru tineri, dar şi zona în care aceştia vor putea desfăşura activităţi specifice vârstei lor.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Cred că Ziua Copi­lului nu trebuie să se desfăşoare într-un spaţiu în care a fost un punct de reglare presiune pentru gaz ci trebuie să găsim un loc potrivit unde să facem o zonă de joacă pentru copii şi tineri, Acest lucru îl vom gândi împreună cu Consiliul Local şi, bineînţeles, în colaborare cu tinerii. Vom inaugura o astfel de piaţă anul viitor, fiind Capitala Tineretului în România.”
(P)

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.