Concurs de epigrame, cu contestaţii, la CASPEV

0
214

Săptămîna trecută, la centrul de zi pentru persoane vîrstnice din Baia Mare, str. Săsar nr. 3, a avut loc un frumos concurs de epigrame, care a stîrnit multe speranţe şi orgolii.
Cuvintele călduroase le-au fost adresate participanţilor de preşedintele Ştefan Lupşa, atît iubitorilor de epigramă prezenţi în sală, cît şi celor 10 concurenţi, pe care i-a considerat cîştigători pe toţi. Dar concursul a făcut totuşi diferenţa, căci din juriu au făcut parte doamnele Valeria Marian şi Florica Fărcaş, foste profesoare de limbă română, alături de prof. Ioan Şiman, recunoscut poet şi epigramist băimărean. Fiecare concurent a prezentat două epigrame la temele: „Case de bătrâni” şi „Politice”. Premiile, în bani şi diplome, au fost acordate în parteneriat cu Consiliul Local Baia Mare, susţinător al activităţilor de la CASPEV prin reprezentantul Primăriei, Flavius Muntean. S-au prezentat în concurs: Petru Creţ, Vasile Mureşan, Vasile Ţincaş, Maria Berciu, Augustin Varga, Aurelia Velea, Mariana Sabău, Smaranda Iuga, Mircea Pop şi Viorica Găinariu. Juriul a premiat trei epigramişti: Smaranda Iuga, Mircea Pop-Buzeşti şi Viorica Găinariu Tazlău. S-au iscat comentarii şi contestări, din partea celor care nu au fost premiaţi…
Concursul, beneficiind de un public numeros şi iubitor de epigramă, a devenit interactiv şi Axente Cristea şi Nicolae Revnic, pensionari şi ei, au recitat poezii umoristice aplaudate. Corul Crizanteme, condus de Rodica Bănescu Fage şi Domnica Damşa, a fost alături de epigramişti cu melodii dedicate ultimelor zile de toamnă. Tot la CASPEV, se vor desfăşura spectacole şi activităţi cu ocazia zilei de 1 Decembrie 2017. Moş Nicolae îi va aştepta pe nepoţi, va avea loc o expoziţie a Atelierului de creaţie al pensionarelor, cu exponate pentru Crăciun, iar corul Crizanteme va prezenta nemuritoare colinzi. (I.N.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.