FRONTIERA: Ţigări de contrabandă, ascunse într-un saivan, descoperite la graniţa cu Ucraina

0
26

Poliţiştii de frontieră din Sarasău au descoperit, ascunse într-un saivan, situat în apropierea graniţei cu Ucraina, aproximativ 11.900 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 140.000 lei.
Marţi, 5 decembrie, un echipaj al poliţiei de frontieră din Sarasău, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a observat într-un saivan destinat animalelor, aflat în apropierea frontierei de stat, mai multe colete care conţineau ţigări. La faţa locului a fost solicitată o echipă de intervenţie, care a procedat la cercetarea zonei constatând faptul că, în saivanul de animale, printre baloţii cu hrană pentru animale, se aflau ascunse 15 colete şi doi saci de rafie, care conţineau ţigări.
Proprietarul saivanului, identificat ca fiind un cetăţean român, în vârstă de 52 de ani, a predat ţigările poliţiştilor de frontieră.
În urma inventarierii acestora a rezultat cantitatea de 11.890 pachete, marca Marble, în valoare de 140.000 lei.
Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

La Petea – Peste 88 de kilograme de chihlimbar, ascunse într-o autoutilitară

Poliţiştii de frontieră din Petea au depistat doi bărbaţi, care au încercat să scoată din ţară peste 88 kg de chihlimbar, în valoare de 89.000 lei, ascunse în compartimentul marfă al unei autoutilitare.
Marţi, 5 decembrie, în jurul orei 9, s-a prezentat, pentru a ieşi din ţară, Marin M., în vârstă de 30 ani, şi Vasile M., de 23 ani, cu dublă cetăţenie româno-ucraineană, călătorind cu o autoutilitară marca Mercedes Sprinter.
Cu ocazia efectuării formalităţilor specifice, în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al autoutilitarei, a fost descoperită ascunsă cantitatea de 88,43 kg chihlimbar brut, pentru care cele două persoane nu deţineau documente de provenienţă.
În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.
Întreaga cantitate de chihlimbar, a cărui valoare se ridică la suma de 89.000 lei, a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ