Autoturism căutat în Italia, depistat în Vişeu de Jos

0
74

Vineri, 8 decembrie, în jurul orei 17.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Vişeu de Sus au efectuat semnalele regulamentare pentru a opri la control un autoturism, marca Mercedes CLA 200D, cu număr de înmatriculare specific Italiei. Şoferul era un cetăţean român, în vârstă de 38 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.

La controlul efectuat asupra documentelor, au existat suspiciuni cu privire la autenticitatea acestora fapt pentru care au luat măsura conducerii autoturismului şi şoferului la sediul sectorului în vederea continuării cercetărilor.
Astfel, în urma unor verificări suplimentare s-a constatat faptul că autoturismul figurează ca fiind bun căutat pentru confiscare, alertă introdusă de către autorităţile din Italia.
Maşina, în valoare de aproximativ 35.000 euro, a fost indisponibilizată, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăinuire, urmînd ca la finalizarea acestora să se ia măsurile legale ce se impun.
Alte cinci autoturisme căutate de autorităţi – trei marca Mercedes, un Dogde şi un Volkswagen Touareg – în valoare totală de peste 700.000 lei, au fost descoperite de poliţiştii de frontieră, care figurau ca fiind furate sau erau căutate de autorităţile de poliţie din Uniunea Europeană. În primele 11 luni ale anului 2017, poliţiştii de frontieră au depistat 138 autovehicule care erau semnalate ca fiind furate în diverse ţări ale Uniunii Europene (104 autoturisme, 12 automarfare, 10 motociclete, 6 microbuze, 5 remorci şi un autocar).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ