Mesaje în memoria Regelui Mihai I

1
550

Şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Maramureş de miercuri, 6 decembrie 2017, a debutat cu un moment de reculegere în memoria celui care a fost Regele Mihai I al României, care a încetat din viaţă în 5 decembrie, la vârsta de 96 de ani, după o lungă suferinţă. Momentul de reculegere a fost propus de preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, care a declarat că a aflat cu profund regret şi tristeţe despre trecerea în nefiinţă a fostului Suveran, Maiestatea Sa, Mihai I al României.
”Odată cu dispariţia sa, poporul român îşi pierde reperul de moralitate care a contribuit decisiv în derularea evenimentelor ce ne-au marcat istoria recentă. Maiestatea Sa şi Casa Regală a României au contribuit în mod decisiv la parcursul nostru post-decembrist, fostul Suveran garantând cu integritatea sa în momentele în care băteam la porţile Europei Unite”, a precizat Gabriel Zetea.
„Este foarte trist că abia atunci când pleacă dintre noi Regele putem să spunem adevărul despre contribuţiile pe care le-a adus României, merite care i-au fost recunoscute de toţi marii conducători ai lumii. Este păcat că vedem adevărul abia când este foarte târziu. Partidul Naţional Liberal a considerat întotdeauna că adevăratul conducător al ţării a fost şi a rămas Regele Mihai, iar acum l-am pierdut pe cel care cu adevărat ar fi trebui să fie şeful statului nostru după 1990. Nu putem astăzi decât să îl plângem şi să îi dorim odihnă veşnică”, a precizat consilierul judeţean Marinel Kovacs.
Din partea PMP a luat cuvântul Cornel Varga, care a arătat că sunt momente de încercare pentru România, când ţara a pierdut o căpetenie, un om deosebit, un om care şi-a dovedit iubirea faţă de ţară: ”Adio, Maiestate, Regele Mihai al României! Drum lin şi pace veşnică”.
Alesul judeţean Cristian Anghel, preşedintele PER, a vorbit în numele Coaliţiei pentru Baia Mare. A amintit despre vizita Regelui Mihai I în Baia Mare, în anul 1997, un moment remarcabil pentru oraşul nostru. ”Şi noi regretăm că am pierdut un mare patriot, un conducător, un exemplu pentru noi toţi. Dumnezeu să îl odihnească, iar noi să încercăm să fim mai buni, pentru a-i cinsti cu adevărat memoria”.
Consilierul Teodor Ardelean a arătat că ”moartea Regelui Mihai s-ar putea să aducă o mai bună trezire pentru poporul român, trezire care trebuia să fie în 1990. Trecem acum printr-un moment tulburător şi delicat, deoarece Regele Mihai, prin viaţa sa, se confundă cu istoria românilor, atât cea recentă şi mai bine cunoscută, cât şi cea care prin manuale ne-a fost ascunsă”.
Consilierul judeţean Gheorghe Mihai Bîrlea a declarat că a avut privilegiul şi onoarea de a fi de mai multe ori în preajma familiei regale şi a Majestăţii Sale, Regele Mihai, cu ocazia vizitelor din 1996 şi 1997 în Maramureş, dar şi la discursul susţinut în anul 2011, în Parlamentul României, atunci când regele a împlinit 90 de ani. ”Păstrez ca moment de referinţă pentru biografia mea vizita de la Versoix, în Elveţia, când timp de o oră şi 20 de minute, convorbirea cu Majestatea Sa, asistat de Regina Ana, a vizat problemele politice şi sociale din România”.
(A.B.M.)

1 COMENTARIU

  1. Moment solemn ? Cine e in stanga lui Barle in planul 2 ? Pai ala trebuie scos din judet in momente de genul. Chiar asa ? Mai cerneti si voi, nu puteti lasa in sala tot ce are infatisare umana, putina decenta.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.