Urmărit internaţional, depistat în Maramureş

0
264

Luni, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Maramureş au depistat, pe raza localităţii Făureşti, un tânăr, de 20 de ani, urmărit internaţional.
Pe numele său organele judiciare din Belgia au emis mandat european de arestare pentru comiterea de infracţiuni contra proprietăţii şi persoanei.
Pentru depistarea celui în cauză, poliţiştii au beneficiat de date şi informaţii suplimentare, obţinute prin intermediul Biroului Sirene din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – IGPR.
Cel în cauză a fost reţinut şi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Cluj-Napoca şi ulterior Curţii de Apel care a dispus arestarea pe o perioadă de 30 de zile.

În Baia Mare – un tînăr a fost reţinut pentru furt

Poliţiştii de investigaţii criminale au identificat şi reţinut, pentru 24 de ore, un tânăr, de 26 de ani, din municipiu, bănuit că ar fi sustras un laptop şi 1.200 lei dintr-o locuinţă.
Furtul a fost sesizat poliţiştilor în data de 24 noiembrie a.c., iar din cercetările efectuate s-a stabilit că tânărul reţinut ar fi sustras laptopul şi banii, după ce a reuşit să intre prin efracţie într-un imobil situat pe strada Electrolizei, din Baia Mare.
În baza probatoriului administrat, băimăreanul a fost reţinut pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat, şi urmează a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi recuperarea prejudiciului.

În Borşa – o autoutilitară şi lemnul transportat ilegal au fost confiscate

Luni, poliţiştii din Borşa au acţionat pe raza de competenţă împreună cu reprezentanţi ai Ocolului Silvic Alpina Borşa.
În cadrul activităţilor desfăşurate pe DN 18, strada Preluca Tătarilor, din Borşa, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară, care transporta material lemnos, de esenţă răşinoase, specia molid.
Deoarece conducătorul auto, un bărbat din oraş, nu avea asupra sa avizul de însoţire a lemnului transportat, poliţiştii au luat măsura confiscării a peste 7 mc de lemn şi a indisponibilizării autoutilitarei.
De asemenea, conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 5.000 lei.

Trei infracţiuni, aceiaşi autori

Luni, 11 decembrie, poliţiştii din Şomcuta Mare au identificat două persoane, domiciliate în Satulung, bănuite de comiterea infracţiunilor de furt, înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În cadrul activităţilor de cercetare şi documentare efectuate de poliţiştii din Şomcuta Mare cu privire la un furt dintr-o societate comercială din oraş sesizat în cursul lunii noiembrie, s-a constatat că bănuiţi de comiterea faptei sunt o femeie, de 31 de ani, şi un bărbat, de 32 de ani, ambii domiciliaţi în Satulung. Investigaţiile efectuate au relevat că cei doi au reuşit să sustragă, dintr-un supermarket din oraş, băuturi alcoolice în valoare de aproximativ 800 lei.
De asemenea, în urma extinderii cercetărilor, poliţiştii au constatat că cei doi au folosit ilegal o copie de pe cartea de identitate a unei persoane, reuşind astfel să încheie patru contracte cu o reţea de telefonie mobilă şi să-şi însuşească pe nedrept patru telefoane mobile, în valoare de peste 14.000 lei.
În urma unei percheziţii efectuate la locuinţa celor doi bănuiţi, au fost ridicate mai multe bunuri, pentru completarea probatoriului.
Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de furt, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.
Bicicletă sustrasă, recuperată de poliţişti
Poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au recuperat o bicicletă, sustrasă la data de 13 noiembrie a.c., şi au identificat un tânăr, din municipiu, bănuit de comiterea faptei.
În urma activităţilor de cercetare şi investigare efectuate, poliţiştii au stabilit că bicicleta a fost sustrasă din faţa unui magazin de pe strada Păltinişului.
Bunul a fost recuperat şi restituit părţii vătămate iar cauza va fi înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Baia Mare cu soluţia legală.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.