Proiect: ”Infrastructură de graniţă modernă pentru o regiune carpatică de succes”

0
283

Depus la finanţare de către Biroul de Relaţii Interne din cadrul Direcţiei de Dezvoltare şi Implementare Proiecte a Consiliului Judeţean Maramureş, proiectul ”Modern Border Infrastructure – Successful Carpathian Region ” – Infrastructură de graniţă modernă pentru o regiune Carpatică de succes vizează îmbunătăţirea mobilităţii transfrontaliere a persoanelor şi a bunurilor pentru a crea o platformă durabilă de cooperare între entităţi profesionale transfrontaliere de transport, în vederea optimizării serviciilor şi infrastructurii de graniţă în regiunile partenere. Proiectul a fost depus pe Programul Transfrontalier Ungaria – Slovacia – România – Ucraina HUSKROUA ENI CBC 2014-2020 – apelul 2 şi se încadrează în obiectivul tematic 7, „Îmbunătăţirea accesibilităţii regiunilor, dezvoltarea de reţele şi sisteme de comunicare şi transport sustenabile şi cu impact redus asupra climei”, prioritatea 1 „Dezvoltarea infrastructurii de transport pentru a îmbunătăţi mobilitatea persoanelor şi bunurilor”.
Obiectivele specifice ale proiectului constă în realizarea unei abordări strategice a dezvoltării sustenabile şi eficiente a transportului şi infrastructurii de graniţă, dar şi dezvoltarea unei infrastructuri de graniţă bazată pe transport eficient, co­nec­tivitate frontalieră, dez­voltarea de studii de fezabilitate şi proiecte pilot de infrastructură. Un alt obiectiv specific urmăreşte îmbunătăţirea serviciilor pentru populaţie şi companii de transport în regiunile de graniţă din Ungaria, Slovacia, România şi Ucraina.
Rezultatele estimate privesc o strategie şi un plan de mobilitate la nivel de parteneriat, cu informaţii specifice pentru fiecare regiune parteneră, realizate ca urmare a implicării unor experţi în domeniu ce vor avea rolul de a strânge informaţiile necesare şi ulterior a elabora un document strategic.
Totodată, vor avea loc 28 de întâlniri de proiect, conferinţe internaţionale, workshopuri între experţii cooptaţi pentru a oferi o viziune clară asupra stadiului actual şi nevoilor transfrontaliere de transport intermodal. Se vor realiza 100 de hărţi la nivel de parteneriat transfrontalier, 100 broşuri de proiect cu informaţii despre documentele strategice realizate la nivel de proiect, precum şi o platformă online (sub-pagină web), cu o bază de date despre informaţiile strategice şi conexiunile de transport identificate prin activităţile proiectului.
Partenerii în proiect sunt administraţia Szabolcs-Szatmar-Bereg, Ungaria; Direcţia de Drumuri a regiunii Transcarpatia, Ucraina; Asociaţia IARDI, Transcarpatia, Ucraina; Administraţia regiunii Kosice, Slovacia; Consiliul Judeţean Maramureş, România şi Consiliul Judeţean Satu Mare, România. Bugetul proiectului este de 150.000 de Euro, iar durata de implementare a fost estimată la 36 de luni. (a.b.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.