Stagiu de pregătire fizică pentru stejarii din campionatul intern

0
306

Naţionala de rugby a României se află înaintea unui important se­zon competiţional, se­zon care poate asigura prezenţa directă la Cupa Mondială din Japonia, din 2019. Campania de calificare va reîncepe odată cu returul Rugby Europe International Championship, competiţie ce va debuta pe 10 februarie, România aflându-se pe prima poziţie a clasamentului.
Pentru o mai eficientă pregătire a jucătorilor, cei din campionatul intern fiind în vacanţa de la începutul lunii decembrie, când s-au disputat ultimele meciuri din Cupa României, competiiţile urmând să se reia în luna martie, stafful tehnic va organiza un cantonament dedicat pregătirii fizice. Astfel, între 13 şi 20 ianuarie 2018, la Bucureşti va avea loc un stagiu în care au fost invitaţi 20 de sportivi, acestora urmând să li se alăture şi jucători de la Timişoara Saracens, echipă care va evolua în această lună în semifinalele Continental Shield.
„Avem nevoie de acest stagiu de pregătire pentru că jucătorii din campionatul României nu au mai avut meciuri de câteva săptămâni, este o vacanţă lungă şi pentru a preîntâmpina eventualele probleme legate de pregătirea fizică atunci când ne vom reuni pentru primul meci din Rugby Europe Championship, cu Germania, dorim ca toată lumea să fie în cea mai bună formă. Am învăţat foarte multe din experienţa cantonamentului de anul trecut, înaintea meciului de pregătire cu Portugalia, când, în loc să ne concentrăm pe planul de joc, a trebuit să încercăm să aducem jucătorii din campionatul intern la o condiţie fizică apropiată celor ce evoluau în Franţa. Va fi un cantonament în care vom face doar pregătire fizică, jucătorii vor da teste, le va fi măsurat ţesutul adipos şi la final vor primi programe individuale de pregătire pentru următoarele două săptămâni. Este un an foarte important pentru noi, de aceea trebuie să pregătim din timp tot ceea ce avem de făcut”, a declarat Lynn Howells, antrenorul României.
Reunirea jucătorilor va avea loc pe 13 ianuarie, la sediul Federaţiei Române de Rugby.
Cei 20 de jucători provin de la Steaua Bucureşti – 9, CSM Bucureşti – 4, CSM Ştiinţa Baia Mare – 6 şi Dinamo-1. Acestora li se vor alătura şi jucători de la Timişoara Saracens.
De la CSM Ştiinţa Baia Mare au fost convocaţi: Constantin Pristăviţă – pilier, Florin Bărdaşu – taloneur, Johannes Van Heerden şi Andrei Iurea – linia a doua, Cristi Chirică – linia a treia, Sione Fakaosilea – centru.
Meciurile României în Rugby Europe Championship 2017: 10 februarie, Cluj: România – Germania; 18 februarie, Madrid: Spania – România; 3 martie, Cluj: România – Rusia; 10 martie, Buzău: România – Belgia; 18 martie, Tbilisi: Georgia – România
Stejarii se pot califica la Cupa Mondială din Japonia în urma rezultatelor pe care le vor obţine în sezonul 2016-2018, cumu­lat, astfel:
– dacă ocupă primul loc în Cupa Europeană a Naţiunilor 2016/2018;
– dacă se clasează pe locul 2 în Cupa Europeană a Naţiunilor, 2016/2018 după Georgia, calificată deja direct;
– dacă se clasează după echipa calificată direct şi se impune în barajul cu ocupanta locului 3 în Pacific Tri-Nations, Samoa.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.