Combaterea vitezei excesive: Amenzi de peste 10.000 lei şi 2 permise reţinute

0
207

Deşi se înregistrează tot mai multe accidente de circulaţie pe fondul vitezei excesive sau vitezei neadaptate condiţiilor concrete de trafic, mulţi şoferi nu se gândesc la pericolele şi riscurile la care se expun şi la care îi expun pe ceilalţi participanţi la trafic atunci când apasă prea tare pedala de acceleraţie.
Pentru că păstrarea vitezei legale reduce şansele implicării într-un accident, luni, 15 ianuarie, între orele 7-20, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au acţionat pe principalele artere de circulaţie din municipiu, cu autospeciale dotate cu aparatură radar. Din cele 41 de sancţiuni contravenţionale aplicate, 25 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză. Şoferii care s-au grăbit să ajungă la destinaţie vor plăti amenzi de peste 10.000 lei. De asemenea, în două situaţii, poliţiştii au luat măsura reţinerii permiselor de conducere.

În Seini – pe bicicletă, în stare de ebrietate

Regulile privind circulaţia pe drumurile publice sunt valabile şi pentru biciclişti. O femeie, din Seini, care a pedalat în stare de ebrietate, nu a mai putut controla nici bicicleta, nici propriile reflexe şi a ajuns pe acostament.
Incidentul s-a produs luni, în jurul orei 16.30, şi le-a fost sesizat poliţiştilor de către şoferul unui autovehicul, martor la eveniment. Femeia, în vârstă de 61 de ani, din Seini, se deplasa cu bicicleta pe DE 58, pe raza oraşului. La un moment dat, nici ghidonul, nici frânele nu au ajutat-o să-şi păstreze echilibrul. Aceasta a căzut pe acostament, suferind leziuni corporale. Femeia a avut noroc că a fost evitată la timp de şoferul unui autovehicul care se deplasa regulamentar, pe acelaşi sens de mers.
Biciclista a beneficiat de îngrijiri medicale din partea echipajului de ambulanţă sosit la faţa locului. Starea avansată de ebrietate a împiedicat-o pe femeie să sufle în aparatul etilotest. Cercetările continuă, urmând a fi luate măsuri legale.
Conform Art.161 din OUG 195/2002, se interzice conducătorilor de biciclete sau mopede să circule sub influenţa alcoolului, a produselor ori substanţelor stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.

În Baia Sprie – un tânăr este cercetat pentru infracţiuni rutiere

Un tânăr, din Baia Sprie, nu a avut curajul să-şi asume un accident de circulaţie în urma căruia o pasageră, din maşina pe care o conducea, a fost rănită. A plecat de la locul faptei, iar acum este cercetat atât pentru vătămare corporală din culpă, cât şi pentru părăsirea locului accidentului.
Luni seara, în jurul orei 20, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au fost sesizaţi că la UPU Baia Mare s-a prezentat o tânără, care a declarat că a fost victima unui accident rutier produs după-amiază.
Cercetările efectuate de poliţişti au relevat că victima, de 18 ani, din Baia Mare, circula în calitate de pasageră cu un autoturism, condus de un tânăr, de 24 de ani, din Baia Sprie, pe DJ 183C, din oraş. La un moment dat, din cauza vitezei, tânărul a pierdut controlul direcţiei de mers, autoturismul a derapat şi a ajuns în afara părţii carosabile, unde a lovit un copac. Şoferul a reuşit să scoată autoturismul, a părăsit locul faptei şi a sfătuit-o şi pe pasageră să nu anunţe poliţia.
Tânăra a beneficiat de îngrijiri medicale, fără a necesita internarea, iar şoferul a fost testat cu aparatul etilotest, constatându-se că nu se afla sub influenţa alcoolului.
Poliţiştii continuă cercetările urmând ca la finalizarea lor să fie propuse măsuri.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.