Pensionarii cer o întâlnire cu parlamentarii

2
311

Pensionarii maramureşeni cer la început de an o întrevedere cu parlamentarii din judeţ. În cadrul comitetului de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice, preşedintele CASPEV Baia Mare, Ştefan Lupşa, a arătat că a constatat că reprezentanţii de la centru nu îi bagă în seamă pe vârstnici.
Aceeaşi constatare a făcut-o şi prefectul judeţului Maramureş, Vasile Moldovan. În anul care a trecut, la nivel central au fost transmise doleanţele vârstnicilor, dar nu s-a primit niciun răspuns. Aşa că problemele pensionarilor au rămas doar pe hârtie. Acum, liderii vârstnicilor încearcă pe altă cale să-şi spună ofurile legate de pensii. Ei vor să apeleze la aleşii maramureşeni din Parlamentul României.
„Solicitarea noastră este aceea de a avea o întâlnire cu parlamentarii maramureşeni pentru a discuta despre noua Lege a pensiilor. Măcar o dată pe an ar trebui să ne întâlnim cu parlamentarii. Nouă ni se tot spune că bugetul de pensii e deficitar, că nu sunt bani, dar cu toate acestea există legi speciale, iar unele categorii de pensionari beneficiază de pensii foarte mari. Pentru unii cu 300 de lei, majorarea e de un leu, iar pentru cei cu pensii ridicate, şi majorările sunt pe măsură. Nu e corect să existe aceste diferenţe”, a punctat Ştefan Lupşa. De altfel şi directorul Casei Judeţene de Pensii Maramureş, Lucica Pop, a semnalat că e nevoie de dialog cu parlamentarii judeţului. „Legea pensiilor este una care necesită toată atenţia. Pentru cei care participă la dezbaterile din parlament e important să cunoască propunerile pensionarilor. Eu aş spune că e obligatoriu să fie cooptată la discuţii şi doamna senator Severica Covaciu, pentru că ea face parte din comisia de muncă, iar Asociaţiile de Pensionari trebuie să vină cu propuneri concrete. Şi noi, ca instituţie, ne confruntăm cu diferite probleme. Omul vine la noi supărat, ne ceartă, dar nu facem altceva decât să punem în aplicare modificările legislative”, a spus Lucica Pop. Pe de altă parte, Ştefan Lupşa a cerut ca din Consiliul Judeţean al Persoanelor Vârstnice să facă parte toate asociaţiile de pensionari, chiar dacă nu sunt afiliate la unele organisme centrale.

2 COMENTARII

  1. „Pensionarii cer o întâlnire cu parlamentarii”. Voi in 28 ani inca nu v-ati convins ca pe parlamentari ii doare in cot de toata tara asta? Tot ce fac ei este sa mimeze grija fata de cetatean. Chiar si birourile de parlamentar din teritoriu sint total inutile, n-am auzit ca o problema dificila sa fi fost rezolvata de vreun parlamentar. Daca poporul e prosti, cum sa fie parlamentarul destepti?

  2. Ce se intampla cu pensiile grupa 1 si 2 de munca,legea prevedea ca in 2 ani sa fie rezolvate.De atunci s-a facut legea pensiilor speciale si a-a platit de cateva ori.Carellege si in ce stat paralel a fost votata.

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.