Peste 11.000 pachete cu ţigări de contrabandă, confiscate

0
211

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat peste 11.700 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 137.400 lei. În urma acţiunilor, un cetăţean român este cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, iar un autovehicul, în valoare de peste 3.000 lei, a fost indisponibilizat.

În Berbeşti

Miercuri, în jurul orei 18, un echipaj al poliţiei de frontieră a identificat, pe DN 18, în localitatea Berbeşti, un autoturism marca BMW 530 D despre care existau suspiciuni că transportă ţigări de provenienţă ucraineană.
Poliţiştii de frontieră au procedat la oprirea acestuia în trafic însă conducătorul auto a ignorat semnalele regulamentare efectuate şi a continuat deplasarea în mare viteză.
Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea maşinii, iar la scurt timp conducătorul autoturismului BMW a pierdut controlul volanului şi a ieşit de pe carosabil, lovind un parapet de pe marginea drumului.
Conducătorul auto a fost identificat în persoana numitului Bogdan G., cetăţean român, în vârstă de 25 ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.
Acesta a fost transportat la Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei pentru acordarea de îngrijiri medicale, fără a necesita internarea lui.
Din primele verificări, în autoturism au fost observate mai multe colete cu ţigări, de provenienţă extracomunitară, fapt pentru care bărbatul, împreună cu maşina, a fost dus la sediu pentru continuarea cercetărilor. În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 5.000 pachete cu ţigări, diferite mărci, a căror valoare se ridică la suma de 58.900 lei.
Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă. Totodată, autoturismul marca BMW, în valoare de 3.000 lei, a fost indisponibilizat până la finalizarea anchetei.
În continuare, se fac cercetări în vederea depistării tuturor persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

În Brodina

Un echipaj al poliţiei de frontieră din Brodina, aflat pe timpul executării unei misiuni de supraveghere şi control a frontierei de stat, a observat mai multe persoane care transportau colete voluminoase, dinspre frontiera de stat spre interiorul ţării.
Poliţiştii de frontieră au procedat la interceptarea acestora, efectuând somaţiile legale prin voce însă bărbaţii nu s-au oprit, au abandonat coletele şi s-au dispersat spre localitatea Ulma. Imediat, poliţiştii de frontieră au informat autorităţile de frontieră ucrainene despre eveniment, concomitent cu dispunerea unor măsuri de supraveghere şi verificare a zonei.
Astfel, în zonă, poliţiştii au descoperit 5 colete care conţineau ţigări de contrabandă, de provenienţă ucraineană. Coletele abandonate au fost transportate la sediul poliţiei de frontieră, unde în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 6.710 pachete cu ţigări, de diferite mărci, în valoare de 78.500 lei.
În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trecere frauduloasă a frontierei de stat şi contrabandă, iar întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.