Indemnizaţiile conducerii CJ pot fi majorate cu până la 25%!

1
339

Aleşii judeţeni au adoptat, la prima şedinţă ordinară din acest an, hotărârea privind stabilirea salariilor de bază pentru funcţionarii publici şi personalul contractual din aparatul de specialitate al Consiliului Judeţean Maramureş. Unul dintre articolele acestei hotărâri prevede şi majorarea indemnizaţiilor lunare a preşedintelui şi vicepreşedinţilor de CJ, pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile, cu până la 25%.

Consilierii judeţeni ai opoziţiei s-au opus acestui articol, propunând scoaterea lui din contextul hotărârii. Astfel, liberalul Călin Bota a avut un amendament la proiectul de hotărâre cu pricina: „Am un amendament pe care-l propun, ce vizează articolul 6 din acest proiect de hotărâre şi care spune că «începând cu 1 ianuarie 2018, preşedintele şi vicepreşedinţii CJ beneficiază de o majorare a indemnizaţiilor lunare pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile până la 25%». Propun eliminarea lui şi renumerotarea celorlalte articole corespunzător!” Şeful administraţiei judeţene i-a răspuns colegului său din opoziţie: „Amendamentul propus de dumneavoastră este de a elimina acest articol cu totul?! Nu sunt de acord! Este o propunere pe care eu am avut-o, având în vedere legislaţia în ceea ce priveşte salarizarea unitară şi coeficienţii aprobaţi pentru demnitari, dar şi posibilitatea acordării sporului de 25%. Am crezut că este nevoie totuşi ca să se pună o limită a sumelor pe care Consiliul Judeţean Maramureş trebuie să le deruleze în ceea ce priveşte fondurile europene pentru ca şi demnitarii să beneficieze de acest spor. Dacă vă menţineţi amendamentul o să supunem la vot”, a spus Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş. Aşa că amendamentul a fost supus votului, însă nu a trecut, iar proiectul a fost votat în starea lui iniţială, liberalii abţinându-se de la vot.
Dacă suma proiectelor finanţate din fonduri europene nerambursabile nu depăşeşte 10.000.000 de euro, atunci va fi calculat un procent proporţional cu valoarea proiectelor finanţate din aceste fonduri nerambursabile, ce va fi aplicat ca majorare salarială a celor din conducere. (r.p.)

1 COMENTARIU

  1. zetea tembelule drumul spre salaj care trece prin Orasul Ulmeni cand aveti de cand sa-l reabilitati ca nu ati facut nimic de peste 25 de ani…Maramuresul nu este numai Baia Mare sau recea….desteptule

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.