Comportament necivilizat la Serviciul de Paşapoarte

1
357

Agenţii principali de poliţie F.G.P. şi M.R., din cadrul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple Maramureş, s-au deplasat în ziua de 1 februarie 2018 la punctul de lucru stabilit în oraşul Borşa (în sediul primăriei), pentru desfăşurarea activităţii cu publicul, conform programării electronice, şi eliberarea de paşapoarte. Ei au instalat echipamentul (staţia de lucru) şi au eliberat paşapoarte. Între orele 9,45 şi 15,00, au fost preluate cererile persoanelor care s-au programat online (circa 60 de cereri).
Viceprimarul oraşului, Remus Traian Timiş, le-a spus agenţilor să îi preia pe toţi cetăţenii, chiar dacă n-aveau programare, dar tot mai multe persoane veneau să depună cerere, aşa că i-au solicitat agentului de poliţie locală să respecte lista cu persoanele programate, chiar dacă viceprimarul le promitea cetăţenilor că toate persoanele vor fi preluate şi a introdus în birou cetăţeni fără programare.
Programul de lucru cu publicul s-a terminat la ora 15.00, moment în care viceprimarul le-a transmis agenţilor o listă cu 12-15 persoane, cu solicitarea să fie preluate şi rezolvate. Însă programul de lucru se încheiase deja şi cei doi agenţi de poliţie de la Paşapoarte au demontat echipamentul, ceea ce l-a enervat pe viceprimar, care le-a adresat cuvinte grele, pe hol şi în parcarea din spatele primăriei.
Situaţia a fost raportată la conducerea Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor şi apoi la Direcţia Generală de Paşapoarte, care va dispune măsurile legale în acest caz.

1 COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.