Finanţare de 6 milioane de lei în Ardusat

0
258

După obţinerea sumei de aproximativ 2 milioane de lei, pe PNDL1, pentru modernizarea a două drumuri comunale, administraţia locală din Ardusat a mai obţinut o finanţare, de aproape 6 milioane de lei, pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a doua, derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice. Obiectul contractului îl constituie alocarea unei finanţări în sumă de 5.929.534,38 lei pentru realizarea obiectivului de investiţii ”Modernizarea reţelei de drumuri de interes local în comuna Ardusat, judeţul Maramureş”, valoarea totală a investiţiei fiind de 6.254.637,31 lei.

La şedinţa Consiliului Local Ardusat, în cadrul căreia a fost semnat acest contract de primarul comunei, Ciprian Rus, în prezenţa preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea, aleşii locali au ridicat o problemă mai veche, respectiv introducerea gazului metan în comună.
”Ne-am bucurat să îl avem pe şeful administraţiei judeţene în mijlocul nostru şi îl aşteptăm să vină cât mai des cu veşti bune şi cu contracte de finanţare de care să beneficieze întreaga comunitate din Ardusat. Acest contract obţinut pe PNDL2, în valoare de aproximativ 6 milioane de lei, este o continuare a altui contract finanţat pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa 1, care în prezent este aproape finalizat. Astfel, pe PNDL1 am mai avut o finanţare de 2 milioane de lei, bani pe care i-am folosit pentru reabilitarea a aproximativ 2 km de drum comunal. Este vorba despre străzile Şiru Mic şi Şiru Mare, unde există, acum, drum, şanţuri şi trotuare modernizate. În prezent depunem pe Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), alături de ADI Apă-Canal, un contract de extindere a reţelei de apă şi canalizare, pe o distanţă de aproximativ trei kilometri. Valoarea contractului este de 3 milioane de lei, deoarece aici am prevăzut şi refacerea drumului pe acest tronson. Totodată, pe Programul Operaţional Regional (POR) vom depune un proiect de modernizare a şcolii din Ardusat”, a declarat primarul comunei, Ciprian Rus.
Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a felicitat administraţia locală atât pentru proiectele derulate în comună, cât şi pentru cele care au obţinut finanţare sau aşteaptă să intre la finanţare pe fonduri guvernamentale sau europene. Şeful administraţiei judeţene a dat asigurări că, instituţia pe care o conduce, va fi mereu aproape de reprezentanţii administraţiilor locale şi va susţine toate iniţiativele care au în centrul lor interesul comunităţii. (c.m.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.