Într-o singură zi 11 permise de conducere reţinute şi amenzi de aproximativ 40.000 lei

0
175

Joi, 8 februarie, poliţiştii rutieri au supravegheat drumurile publice din judeţ, acţionând în principal pentru prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul neacordării priorităţii de trecere pietonilor sau vitezei excesive.

• Au fost organizate acţiuni pe raza municipiului Baia Mare, pe raza oraşelor Baia Sprie şi Cavnic, dar şi pe raza de competenţă a Poliţiei din Suciu de Sus. În cadrul activităţilor desfăşurate au fost oprite pentru verificări peste 100 de autovehicule, fiind depistaţi mai mulţi şoferi care nu au respectat legislaţia privind circulaţia pe drumurile publice.
• Poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au reţinut 11 permise de conducere, toate pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor. Din cele 89 de sancţiuni contravenţionale, 30 au fost aplicate de poliţiştii din Baia Sprie pentru depăşiri ale limitelor legale de viteză. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 40.000 lei.

A pierdut controlul direcţiei şi a pătruns pe contrasens

Joi, 8 februarie, în jurul orei 10, poliţiştii din Ocna Şugatag au intervenit la un accident de circulaţie produs pe DJ 109F.
În urma verificărilor efectuate la faţa locului s-a constatat că o femeie, de 55 de ani, care conducea pe direcţia Breb – Ocna Şugatag, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul direcţiei de mers şi a ajuns pe contrasens, părăsind apoi partea carosabilă prin stânga. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a conducătoarei auto, rănirea uşoară a unei pasagere şi avarierea autoturismului. Ambele victime au fost transportate la spital, iar conducătoarea auto a rămas internată sub supraveghere medicală.

Coliziune cu poarta unui imobil

O altă persoană a fost rănită în urma unui accident rutier produs pe raza oraşului Borşa.
Un tânăr, de 24 de ani, din oraş, care conducea un autoturism pe strada Victoriei, într-o curbă deosebit de periculoasă la dreapta, a efectuat manevra de depăşire a unui autoturism, iar la revenirea pe sensul de mers a derapat. Apoi a părăsit carosabilul prin partea dreaptă a direcţiei de mers şi a intrat în coliziune frontală cu poarta de acces a unui imobil, oprindu-se într-un stâlp din beton al reţelei electrice.
În urma impactului, şoferul a suferit leziuni corporale ce au necesitat internarea în spital. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ. În momentul producerii evenimentului conducătorul auto nu purta centura de siguranţă.

Atenţie la trecerile la nivel cu calea ferată!

Joi, la ora 10.35, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Maramureş au fost sesizaţi prin SUAU 112 cu privire la faptul că, la trecerea la nivel cu calea ferată de pe raza localităţii Bistra, a avut loc un accident rutier.
La faţa locului s-a constatat că trenul care circula pe relaţia Beclean pe Someş-Sighetu Marmaţiei a acroşat un autoturism, condus de un tânăr, de 23 ani, din Bistra. În urma impactului autoturismul a fost avariat în proporţie de 20%, în partea stânga spate.
Conducătorul auto nu a suferit vătămări corporale. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ.
În cauză s-a luat măsura sancţionării contravenţionale a conducătorului auto cu amendă în valoare de 1.305 lei şi 6 puncte penalizare.

Tinerii care au pus în pericol siguranţa circulaţiei feroviare au fost identificaţi

În data de 3 februarie a.c., un revizor de cale ferată a sesizat poliţia că, persoane necunoscute au smuls şi distrus plăcuţele de evacuare din Tunelul „Dragoiasa”’ şi au pus obstacole pe calea ferată. Deplasaţi la faţa locului, poliţiştii din cadrul Biroului Transporturi au constatat că galeria de aerisire situată deasupra tunelului, care era închisă cu grilaj metalic, avea lacătul sustras, iar în tunel au fost distruse şi aruncate pe terasamentul căii ferate opt plăcuţe semnalizatoare.
De asemenea, în cadrul verificărilor efectuate, poliţiştii au mai constatat că au fost distruse bunuri din două imobile nelocuite, din zona tunelului, şi că un stâlp de fluier CFR, din beton armat, a fost dislocat şi aşezat pe terasamentul căii ferate, existând astfel pericolul deraierii trenului care circula pe relaţia respectivă.
Activităţile desfăşurate de poliţiştii din Săliştea de Sus, în colaborare cu cei din cadrul Postului de Poliţie TF Vişeu de Jos şi cei din Săcel, au dus la identificarea a doi tineri, din Sighetu Marmaţiei şi Săliştea de Sus, bănuiţi de comiterea faptelor.
Aceştia sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunilor de distrugere sau semnalizare falsă.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.