Maramureşeni în Semifinala Eurovision

0
297

Doi artişti maramureşeni au nevoie de susţinere mâine, 11 februarie. Paula Crişan şi Mihai Tirică sunt artiştii care vor urca pe scena improvizată din Salina Turda în showul programat pentru duminică, 11 februarie, în direct la TVR 1, TVR HD, TVRi, TVR Moldova şi pe TVR+, de la ora 21. Paula Crişan va interpreta o melodie compusă de ea, „I am here”, în timp ce Mihail Tirică va cânta tot o compoziţie proprie, „Deşert de sentimente”.
Televiziunea Română realizează o premieră în istoria concursului internaţional Eurovision – semifinala din această duminică va avea loc în Salina Turda, la o adâncime de 90 de metri. „Artiştii vor urca pe scena amplasată în mina Rudolf, într-un decor natural grandios, care măsoară nu mai puţin de 42 metri înălţime, 50 de metri lăţime şi 80 metri lungime. Pentru organizatori, instalarea a peste 20 de tone de echipamente în subteran a presupus un efort logistic uriaş. Mai mult de 13 km de cabluri electrice, fibră optică, triax şi de comunicaţii au fost desfăşuraţi pe un traseu de aproximativ 500 de metri. Timp de şapte zile, elementele de scenotehnică şi aparatura au fost coborâte în vatra minei de sare prin vechiul puţ de extracţie, sâmbătă urmând să aibă loc primele repetiţii. Pentru realizarea show-ului în condiţiile speciale din Salina Turda, echipa Eurovision România mizează pe un spectacol de lumini creat cu 70 de capete mobile inteligente şi 70 de proiectoare convenţionale, instalaţie de sunet cu boxe perimetrale şi 30 de m2 de ecrane LED”, se precizează într-un comunicat. Elena Gheorghe şi Ad Libitum Voices susţin recitalurile semifinalei Eurovision din Salina Turda
La finalul show-ului, câştigătorii serii, membrii juriului – Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan, Viorel Gavrilă – şi prezentatorii vor susţine o conferinţă de presă, în direct la TVR 1, TVR HD, TVR Internaţional şi TVR Moldova precum şi pe TVR+.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.