19 şoferi şi-au „pierdut” permisele de conducere pentru viteză excesivă

0
190

– amenzi de peste 100.000 lei –

În weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe drumurile publice pentru a preveni şi combate producerea de accidente rutiere, pe fondul vitezei excesive. Au fost verificate peste 200 de autovehicule şi pentru neregulile constatate au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de aproximativ 100.000 lei.
Poliţiştii au fost prezenţi în trafic cu aparatura radar din dotare pentru combaterea vitezei excesive pe DN 1C Baia Mare – Şomcuta Mare, DN 18 Sighetu Marmaţiei – Moisei, pe raza municipiului Baia Mare şi oraşului Seini.
Toţi conducătorii auto depistaţi de poliţişti în timp ce conduceau autovehicule cu viteză peste limita legală au fost sancţionaţi contravenţional şi le-au fost reţinute permisele de conducere pentru 90 de zile. Astfel, după ce au oprit pentru verificări peste 200 de autovehicule, au fost aplicate 188 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 100.000 lei. De asemenea, au fost reţinute 19 permise de conducere şi retrase 2 certificate de înmatriculare.

Plimbare întreruptă de poliţişti în Moisei!

Un tânăr, din Borşa, care conducea un autoturism fără a deţine permis de conducere, a crezut că fuga îl poate scăpa de răspundere penală. A fost depistat şi identificat de poliţişti iar acum este cercetat pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
O plimbare cu autoturismul, pe raza localităţii Moisei, nu a decurs conform planului iniţial al şoferului. Tânărul, de 25 de ani, din Borşa, însoţit de o pasageră, de 26 de ani, din Năsăud, a pornit la drum chiar dacă nu posedă permis de conducere. Calea le-a fost tăiată de un echipaj de poliţie rutieră care desfăşura activităţi pe raza localităţii. Aici s-a terminat doza lui de curaj şi, în speranţa că va scăpa de dat explicaţii, nu a oprit la semnalele poliţiştilor, şi-a continuat deplasarea până în dreptul unui magazin din localitate, unde a oprit şi a fugit, iar pe locul şoferului s-a aşezat cea care iniţial era pasageră. Verificările poliţiştilor au relevat că autoturismul i-a fost încredinţat acestuia spre a fi condus de către soţul pasagerei.
Pentru faptele comise s-a întocmit dosar penal, iar poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi încredinţarea unui vehicul spre a fi condus pe drumurile publice de către o persoană ce nu posedă permis de conducere.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.