Nu conduceţi autovehicule dacă nu aveţi permis!

0
156

Poliţiştii rutieri cercetează trei persoane, care au condus autovehicule pe drumurile publice deşi nu deţin permise de conducere. Una dintre ele a fost implicată în producerea unui accident de circulaţie pe raza municipiului Baia Mare.
• Luni, 12 martie, un tânăr, de 18 ani, din Baia Mare s-a prezentat la sediul Biroului Rutier şi a declarat că, în jurul orei 12, a fost implicat într-un accident rutier cu pagube materiale. Acesta a precizat că nu s-a asigurat în momentul în care a ieşit cu autoturismul dintr-o parcare, de pe strada George Coşbuc, şi a intrat în coliziune cu un autoturism, condus regulamentar pe banda I, dinspre B-dul Republicii spre B-dul Decebal. În urma impactului, autoturismul acroşat a fost apoi proiectat într-o altă maşină care era oprită pe banda a II-a, la semafor, iar apoi a ajuns în afara părţii carosabile.
Verificările efectuate de poliţişti au relevat că acesta nu deţine permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule şi că a luat autoturismul pentru a-l conduce fără încuviinţarea proprietarului.
Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de conducere fără permis şi furt în scop de folosinţă.
• Tot pentru comiterea infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autoturism de către o persoană care nu deţine permis de conducere sunt cercetate alte două persoane depistate, luni, de poliţiştii rutieri care desfăşurau activităţi de supraveghere a traficului rutier. Este vorba de un tânăr, de 19 ani, din Sighetu Marmaţiei, şi un bărbat, de 38 de ani, din Vişeu de Sus. La finalizarea cercetărilor, poliţiştii vor propune măsuri legale.

În Baia Sprie
Prevenirea accidentelor pe fondul depăşirii neregulamentare
– amenzi de aprox. 6.700 lei şi 4 permise reţinute –
Poliţiştii din Baia Sprie au continuat activităţile pe drumurile publice pentru siguranţa participanţilor la traficul rutier. În perioada 10-12 martie, au acţionat pentru prevenirea şi combaterea accidentelor de circulaţie pe fondul efectuării depăşirilor neregulamentare.
Au fost opriţi pentru verificări conducătorii a 34 de autovehicule şi pentru neregulile constatate au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale. Valoarea amenzilor aplicate a fost de aproximativ 6.700 lei. De asemenea, 4 conducători auto, care s-au angajat în efectuarea unor depăşiri neregulamentare, au rămas fără permise de conducere.

TIR răsturnat în Pasul Mesteacăn

Un accident rutier, fără victime, a avut loc marţi dimineaţa, pe dealul Mesteacăn, la coborârea spre Valea Chioarului. ISU Maramureş ne-a informat că este vorba despre un TIR răsturnat pe carosabil. La faţa locului au intervenit militarii din Punctul de lucru ISU Şomcuta Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.