PSD se pregăteşte de nuntă, iar românii de parastas

0
126

Agenda guvernării PSD-ALDE şi agenda românilor sunt total paralele, nimic din ceea ce-i preocupă pe cetăţeni nu se regăseşte pe ordinea de zi a coaliţiei aflate la putere. În PSD se discută aprig despre nunţi , cumetrii şi proiecte de legi menite să pună pumnul în gură tuturor celor care îndrăznesc să critice ,,măreaţa” guvernare şi pe ,,înţelepţii” ei cârmaci, în vreme ce românii de rând văd cum le scad veniturile de la o lună la alta, iar preţurile cresc în ritm ameţitor. Datele oficiale ale INS arată că ne confruntăm cu cea mai mare inflaţie din ultimii cinci ani, de 4,7%, inflaţie care se traduce prin preţuri mai mari şi prin reducerea puterii de cumpărare a românilor. Cresc preţurile, creşte şi cursul euro, iar românii simt asta în buzunarele lor.

De asemenea, tot datele oficiale arată că promisiunile legate de majorările salariale nu s-au concretizat nici anul acesta. După mutarea contribuţiilor fiscale de la angajatori la angajaţi, aceştia din urmă au constatat că veniturile reale nete au scăzut în ianuarie 2018 cu 5,5% faţă de ianuarie 2017.
Treptat, ies la iveală toate efectele nocive ale unei guvernări bazată doar pe propagandă şi pe măsuri care dau bine la televizor. Aceste efecte se simt în toate sectoarele de activitate şi astfel angajaţii din domeniul sanitar vorbesc deja despre grevă generală, cei din educaţie protestează prin neparticipare la simulările de examene, iar grefierii ies de câteva zile la proteste şi ameninţă chiar cu blocarea activităţii instanţelor.
În Baia Mare, grefierii protestează , acuzând inechităţile salariale din sistem şi pasivitatea ministrului justiţiei faţă de această situaţie. Protestele vor continua şi vor afecta desigur şi bunul mers al instanţelor şi interesele maramureşenilor care au de rezolvat probleme la aceste instituţii. Situaţia începe să scape de sub control, iar soluţiile economice nu se întrevăd. Românii nu au votat PSD pentru legea defăimării sau pentru a-i băga în puşcărie pe cei care nu se prezintă la comisiile lor de anchetă. Oamenii vor un trai mai bun, să li se mărească salariile aşa cum li s-a promis, vor autostrăzi şi drumuri moderne, spitale şi şcoli, dar şi locuri de muncă mai bine plătite pentru a nu mai lua drumul pribegiei.
Solicităm actualilor guvernanţi să se ocupe de problemele reale ale românilor, iar dacă sunt incapabili să le rezolve să îşi recunoască incompetenţa şi să plece singuri de la guvernare.

Ionel Bogdan
Preşedinte PNL Maramureş

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.