În Sighetu Marmaţiei – Ziua Porţilor Deschise

0
246

A devenit o tradiţie pentru poliţiştii maramureşeni să sărbătorească Ziua Poliţiei Române în mijlocul copiilor. Startul a fost dat, miercuri, 21 martie, de către poliţiştii din Sighetu Marmaţiei, care au deschis porţile instituţiei. De la primele ore ale zilei, sediul poliţiei a devenit neîncăpător pentru cei care au dorit să-i întâlnească pe oamenii legii şi să cunoască tainele muncii de poliţie.
Poliţiştii le-au prezentat copiilor aspecte privind modalităţile de intervenţie şi mijloacele cu care acţionează în cazul producerii unor evenimente aflate în competenţa de investigare, sirenele au răsunat doar pentru bucuria copiilor, iar exerciţiile demonstrative ale echipajelor Grupei canine au fost cea mai atractivă activitate. A fost o onoare şi o bucurie pentru poliţiştii sigheteni să fie gazdele copiilor.
Azi, 23 martie, şi Poliţia Oraşului Baia Sprie îşi va deschide porţile, iar luni, 26 martie, pe Platoul din Piaţa Revoluţiei, între orele 10-13, copiii din Baia Mare şi localităţile apropiate sunt aşteptaţi la Ziua Porţilor Deschise organizată de inspectoratul de poliţie.
Cei care vor participa vor avea prilejul să urce în autospecială sau pe motocicleta poliţiei rutiere, să vadă îndeaproape echipamentele de care dispun luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale şi să asiste la exerciţii de dresaj canin.

Acţiuni de Ziua Poliţiei Române

• AZI, 23 martie, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”, poliţiştii Serviciului Rutier Maramureş participă la premierea concursului de desene pe teme rutiere Circulând corect ne protejăm viaţa!
Tot AZI, la Centrul de Instruire şi Marketing al CCI MM, din Baia Mare va avea loc festivitatea de avansare în gradul profesional următor, la termen, a poliţiştilor.
• Luni, 26 martie, ora 9.30, la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” va avea loc vernisajul expoziţiei de desene/felicitări realizate de elevi cu tema „La mulţi ani, Poliţia Română!” şi premierea câştigătorilor.
• Luni, 26 martie, între orele 10-12, pe platoul din Piaţa Revoluţiei, din Baia Mare, Inspectoratul de poliţie va organiza „Ziua Porţilor Deschise”. Poliţiştii de la structurile de prevenire, proximitate, rutieră, criminalistică, acţiuni speciale, ordine publică, Grupa canină vor prezenta aspecte privind modalităţile de
intervenţie şi mijloacele cu care acţionează în cazul producerii unor evenimente aflate în competenţa de investigare a poliţiştilor.
Tot cu prilejul sărbătoririi Zilei Poliţiei Române, poliţiştii maramureşeni vor desfăşura mai multe acţiuni caritabile şi vor dona sânge pentru a veni în sprijinul celor care au nevoie.
În speranţa că v-au stârnit curiozitatea, poliţiştii vă aşteaptă alături de ei!

În Şurdeşti – Utilaj, sustras din Italia

Poliţiştii din Baia Sprie au depistat şi indisponibilizat un tractor, în valoare de aproximativ 45.000 euro, despre care există suspiciuni că ar fi fost sustras de pe teritoriul Italiei.
În cadrul activităţilor desfăşurate, miercuri, poliţiştii din Baia Sprie s-au sesizat din oficiu că administratorul unei societăţi comerciale, cu sediul în Şurdeşti, deţine şi foloseşte un utilaj, care face obiectul unei semnalări în Sistemul Informatic Schengen. Este vorba de un tractor, în valoare de aproximativ 45.000 euro, despre care există suspiciuni că ar fi fost sustras de pe teritoriul Italiei şi căruia i-ar fi fost modificată seria de şasiu pentru a nu putea fi identificat. Utilajul a fost localizat pe raza oraşului Cavnic şi indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.
Poliţiştii continuă cercetările, în vederea stabilirii stării de fapt, sub supravegherea unui procuror.

În Sighetu Marmaţiei – Condamnat pentru furt, încarcerat de poliţişti

Miercuri, poliţiştii de investigaţii criminale împreună cu cei de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Sighetu Marmaţiei au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii emis de Judecătoria Sighetu Marmaţiei.
Aceştia au depistat şi încarcerat un bărbat, de 39 de ani, din municipiu, condamnat la executarea unei pedepse de un an şi opt luni închisoare pentru comiterea infracţiunii de furt. Bărbatul a fost depus în penitenciar în vederea executării pedepsei.

Furt din locuinţă

Activităţile de cercetare şi documentare efectuate de poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Baia Mare au dus la identificarea unei persoane bănuite de comiterea unui furt din locuinţă, cu un prejudiciu de aproximativ 5.800 lei.
Fapta le-a fost sesizată poliţiştilor în data de 15 februarie a.c. Verificările efectuate au relevat că bănuitul, un tânăr, de 19 ani, din municipiu, ar fi pătruns într-un apartament situat pe strada Grănicerilor, din Baia Mare, de unde a sustras două televizoare, un laptop şi unelte electrice.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.