Caritate pentru copiii cu autism

0
296

La Tg. Lăpuş, s-a desfăşurat recent un spectacol caritabil pentru copiii cu autism din zonă, organizat de Asociaţia „Autism” din Baia Mare, în colaborare cu firma „Hatos Events” din Tg. Lăpuş. Evenimentul a fost o invitaţie la solidaritate şi generozitate faţă de copiii cu autism şi familiile lor. Au participat oameni cu suflet de aur, care au avut o contribuţie generoasă prin sprijinul pe care l-au oferit copiilor din urbea lăpuşeană. Au fost prezenţi: primarul Mitru Leşe, viceprimarul Vasile Kraus, secretara Niculina Chira, oameni de afaceri, medici, preoţi, poliţişti, cetăţeni ai oraşului.

Copilul cu autism are o nevoie permanentă de îngrijiri speciale. Fără suportul unui adult, nu s-ar descurca. Întreaga lor existenţă orbitează în jurul mamei şi al terapeuţilor din centrul pentru copii şi adulţi cu autism. Lupta lor şi a familiilor a început atunci cînd diagnosticul a venit necruţător şi fără echivoc – autism.
Prezentarea spectacolului a fost făcută de Raluca Ciurte de la Asociaţia-mamă „Autism” din Baia Mare: „Asociaţia noastră s-a înfiinţat în anul 2008, cu opt părinţi care aveau copii cu autism. În anul 2010, a luat fiinţă Centrul de zi, iar în prezent, numărul acestor copii cu autism este de 130, din trei judeţe: Satu Mare, Sălaj şi Maramureş”.
Preotul Florin Stan, paroh la Biserica „Înălţarea Domnului”, ajută copiii cu autism, oferindu-le un spaţiu pentru terapie.

Cantautorii Adrian Vasc şi Ducu Hotima

Ing. Ioan Filip, managerul firmei TAPARO, a spus: „În 2017, am înfiinţat Asociaţia „Familia Taparo”, pentru a susţine activităţi pentru copiii cu autism”.
Spectacolul de caritate propriu-zis a cuprins: dans sportiv cu Alisia şi Răzvan, dans sportiv susţinut de Clubul „Quasar” (antrenor Sorina Pop), solista Daria Petran (a obţinut de 26 de premii I şi II de muzică uşoară), Maria Bud (muzică uşoară), elevii Diana Daniel, Alin Buda, Daniela Şanta şi Ionuţ Filip (de la Liceul Teoretic „Petru Rareş” din Tg. Lăpuş), iar în final, au urcat pe scenă cantautorii Ducu Hotima şi Adrian Vasc, ambii de sorginte lăpuşeană, născuţi la Tg. Lăpuş, cu muzică folk.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.