Aveţi grijă de bunurile dumneavoastră!

0
139

Săptămâna patimilor nu doar cu gândul, ci şi cu faptele: empatia, sentimentele de responsabilitate şi grijă faţă de celălalt nu i-au lăsat indiferenţi pe doi maramureşeni care au ajutat la recuperarea bunurilor sustrase sau pierdute.

Telefon sustras, recuperat cu ajutorul unui cetăţean

Luni după-amiază, în jurul orei 16.15, o femeie, care se afla la intersecţia bulevardelor Bucureşti cu Decebal, din Baia Mare, a rămas fără telefonul mobil, care i-a fost sustras de o persoană necunoscută. Impacientată, victima a strigat după ajutor, iar un bărbat care se afla în zonă nu a rămas indiferent. Determinat şi curajos, acesta a fugit după cel care a sustras telefonul, reuşind să recupereze bunul şi să-l îna­po­ieze femeii. Poliţiştii au întocmit dosar penal şi continuă cercetările pentru identificarea şi tragerea la răspundere penală a celor care au comis fapta.

Portmoneu găsit în coşul de cumpărături

Tot luni, o femeie, din Baia Sprie, care, la sfârşitul săptămânii trecute a reclamat poliţiştilor că, în timp ce se afla la cumpărături i-a fost sustras port­moneul, în care avea acte şi peste 1.000 de lei, şi-a recuperat prejudiciul. O femeie de bună-credinţă, din acelaşi oraş, care a găsit portofelul, într-un coş de cumpărături dintr-un centru comercial, a hotărât să i-l returneze.
Gesturile celor doi cetăţeni sunt atât o dovadă de spirit civic, cât şi un exemplu de urmat. Poliţiştii le mulţumesc pentru atitudinea pe care au avut-o şi îi încurajează pe toţi cei care pot oferi ajutor să facă acest lucru, dar şi să anunţe de îndată poliţia atunci când sunt martori ai unor fapte antisociale sau ai unor infracţiuni.
De asemenea, poliţiştii reamintesc că, din cauza aglomeraţiei din spaţiile comerciale, din mijloacele de transport în comun sau din pieţe, cele mai frecvente infracţiuni care se comit în perioada sărbătorilor sunt furturile din buzunare, din genţi şi din autoturisme.
Cei care vor face cumpărături în această perioadă nu trebuie să uite că, în mulţimea de oameni care îi înconjoară, se pot afla şi persoane rău voitoare în privinţa bunurilor, acestea aşteptând o clipă de neatenţie pentru a le sustrage din genţi, buzunare sau bagaje. Le recomandăm să fie precauţi în privinţa bunurilor personale, în mod special a telefoanelor mobile şi a cumpărăturilor care constituie o tentaţie, atunci când sunt lăsate la vedere într-un autoturism neasigurat. Neglijenţa vă poate transforma în victime!

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.