Maestrul Doga

0
235

Compozitorul Eugen Doga a venit de peste Prut ca invitat la reuniunea de la Academia Română consacrată Zilei Culturii. A fost o încântare să-l ascultăm pe acest basarabean care şi-a consacrat o parte din viaţă traducerii pe note a creaţiei eminesciene. Înalt, drept, zâmbitor, demn, degajă pace şi linişte prin tot ce face.
Televiziunea Română a transmis concertul aniversar la împlinirea a 80 de ani de viaţă, organizat la arena din Parcul Verde din Chişinău. Maestrul a oferit substanţa sonoră pentru cele două ore şi jumătate ale spectacolului. A urcat şi el pe scenă, în calitate de interpret la pian şi muzicuţă.
La Institutul Cultural Român din Bucureşti, a avut loc lansarea unei colecţii discografice din creaţia sa.
A fost prezent şi la serata Eminescu, organizată de Uniunea Ziariştilor Profesionişti (preşedinte Doru Dinu Glăvan) la Teatrul Excelsior. Audienţa numeroasă a putut reasculta superbul Vals, cotat între cele mai frumoase din lume, dar şi o noutate, pe versurile lui Eminescu: „Imnul lui Ştefan cel Mare”, propus pentru a fi inclus în repertoriul zilei de 1 Decembrie al ceremoniei de la Arcul de Triumf din Anul Centenar.
Eugen Doga este apreciat în mediile de specialitate drept cel mai important compozitor român în viaţă. (Nicolae Bud)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.