21 de dosare penale, 81 de permise reţinute şi 24 certificate de înmatriculare retrase

0
121

Peste 1.000 de sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru conducere cu viteză excesivă, au fost aplicate de poliţiştii rutieri în cadrul acţiunilor desfăşurate în ultimele zile pe drumurile publice din judeţ. Poliţiştii au reţinut 81 de permise de conducere, au retras 24 de certificate de înmatriculare şi au întocmit 21 dosare penale pentru comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

În perioada 10 – 15 aprilie, poliţiştii rutieri au acţionat pe drumurile publice pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse din cauza nerespectării regimului legal de viteză. În urma acţiunilor, poliţiştii au aplicat 1.015 sancţiuni pentru abateri de la prevederile OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
De asemenea au fost reţinute 81 permise de conducere, au fost retrase 24 de certificate de înmatriculare şi au fost constatate 21 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Pe parcursul acţiunilor, poliţiştii au folosit aparatura radar din dotare, 336 dintre sancţiuni fiind aplicate pentru nerespectarea regimului legal de viteză. În 15 cazuri permisele de conducere au fost reţinute pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise.

23 de şoferi au condus sub influenţa alcoolului

În perioada 10 – 15 aprilie, poliţiştii rutieri au depistat 23 de persoane care au urcat la volanul autoturismelor după ce au consumat alcool. 11 dintre aceştia au fost sancţionaţi contravenţional şi le-a fost suspendat dreptul de a conduce, iar ceilalţi 12 sunt cercetaţi în cadrul dosarelor penale întocmite pe numele lor.
Un băimărean, de 60 de ani, a fost depistat la volan cu o concentraţie de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, iar la un altul, din Baia Sprie, valoarea indicată de aparatul etilotest a fost de 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat. Într-un alt caz, un şofer, care conducea în stare de ebrietate, a fost implicat într-un accident de circulaţie cu pagube materiale. Este vorba despre un bărbat, de 34 de ani, din Fersig. Acesta nu a oprit la semnalele luminoase şi acustice ale poliţiştilor, care efectuau activităţi pe strada Victoriei, din Baia Mare, iar la intersecţia străzii Victoriei cu strada Toamnei a pierdut controlul direcţiei de mers, a intrat în coliziune cu gardul unui imobil, după care s-a răsturnat în şanţ. Nici o persoană nu a fost rănită. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, care a indicat o concentraţie de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la spital unde i s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Fals şi uz de fals la înmatricularea unei autoutilitare

La ghişeul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Maramureş s-a prezentat, conform programării electronice, F.V.D., pentru înmatricularea unei autoutilitare, marca IVECO Fiat.
La preluarea documentelor, agentul şef adjunct de poliţie G.D. a avut suspiciuni cu privire la autenticitatea unor ştampile de pe documentele depuse. El nu a dat curs solicitării de înmatriculare şi l-a anunţat pe şeful serviciului.
Documentele depuse la ghişeu vor fi înaintate Inspectoratului de Poliţiei în vederea efectuării cercetărilor şi eventual extinderea acestora pentru infracţiunile de fals şi uz de fals, faţă de numitul F.V.D., domiciliat în localitatea Dragomireşti.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.