Aproximativ 18.000 pachete cu ţigări confiscate la frontiera de nord

0
129

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au desfăşurat mai multe acţiuni în vederea combaterii contrabandei cu ţigări, în urma cărora au descoperit şi confiscat aproximativ 18.000 pachete cu ţigări, în valoare de 196.974 lei.
• În data de 14 aprilie, în PTF Sighetu Marmaţiei s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, cetăţeanul român Ioan. N., în vârstă de 42 ani, din judeţul Maramureş, la volanul unui autoturism marca Renault, înmatriculat în România. Existând suspiciuni că acesta transportă ţigări de provenienţă ucraineană, s-a efectuat un control amănunţit asupra maşinii, fiind descoperită, ascunsă şi nedeclarată, în mai multe spaţii special amenajate, în podul pedalier şi în portbagajul autoturismului, cantitatea de 1.754 pachete de ţigări, marca Marlboro, de provenienţă ucraineană.
Ţigările, în valoare de 8.174 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, şoferul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 lei, iar autoturismul, în valoare de 7.000 lei, utilizat la transportul ţigărilor, a fost confiscat.
• Şi poliţiştii de frontieră din Sarasău au descoperit abandonate, pe raza localităţii Teceu Mic, 12 colete voluminoase, ce conţineau ţigări provenite din contrabandă. În urma inventarierii, au rezultat 6.000 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 70.200 lei, care au fost confiscate.
• În data de 14 aprilie, în jurul orei 19.30, pe un drum forestier de pe raza localităţii Crasna Vişeului, poliţiştii de frontieră au observat două persoane care transportau în spate mai multe colete voluminoase. S-a procedat la somarea prin voce a persoanelor în cauză, însă acestea au abandonat coletele şi au fugit, dispersându-se în direcţii diferite. Pentru reţinerea lor, poliţiştii de frontieră au executat un foc de avertisment, în plan vertical, însă nici de această dată persoanele în cauză nu s-au oprit. În zonă au fost descoperite 4 colete cu ţigări, de provenienţă ucraineană. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 1.980 pachete cu ţigări, în valoare de 23.100 lei, care au fost confiscate.
• Poliţiştii de frontieră din Valea Vişeului au descoperit, în zona de responsabilitate, abandonate, 9 colete voluminoase, ce conţineau ţigări. Baxurile au fost transportate la sediul sectorului, iar în urma inventarierii a rezultat cantitatea de 4.430 pachete ţigări, în valoare de 51.800 lei, care au fost confiscate.
În toate cazurile, poliţiştii de frontieră fac cercetări în vederea depistării persoanelor implicate în activitatea infracţională.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.