Ecoturism spre Creasta Cocoşului

0
310

Ministerul Turismului a lansat noul concept de management al destinaţiilor, pe care organizaţiile non-guvernamentale îl pot urma. Asociaţia „Ecologic” din Baia Mare a realizat prima destinaţie de ecoturism certificat din judeţul Maramureş, una dintre cele patru trasee eco atestate la nivel naţional.
Doru Dăncuş, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, a declarat: „Intenţia noastră este de a face o promovare integrată a turismului. Edit Pop, preşedinta Asociaţiei Ecologic, a reuşit să asigure prima destinaţie ecocertificată: Mara-Cosău-Creasta Cocoşului. Prin folosirea resurselor umane de care dispunem, încercăm înfiinţarea primei organizaţii de management al destinaţiilor, după modelul lansat de minister”.
Ţinta Ministerului Turismului este să înfiinţeze 10 destinaţii de ecoturism atestate, din care au fost materializate patru.

Edit Pop – preşedintele Asociaţiei Ecologic

Edit Pop ne spune: „Asociaţia Ecologic este o organizaţie de protecţie a mediului care activează din 2001. Organizaţia este custode al Sitului Natura 2000 Gutâi-Creasta Cocoşului, aria cea mai vizitată din Maramureş, cu vizitatori din ţară şi din străinătate. Lucrăm în zonă cu comunităţile care au teritorii incluse în această arie protejată, pentru că doar aşa se poate asigura o dezvoltare durabilă. Relaţia de colaborare s-a concretizat, în 2014, prin apariţia primei destinaţii de ecoturism atestată la nivel naţional”.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ