Noutăţi în domeniul relaţiilor de muncă

0
76

Mai multe acte normative care aduc modificări în materia relaţiilor de muncă intră în vigoare din această lună. Astfel, la data de 5 aprilie 2018 au intrat în vigoare dispoziţiile Legii nr. 81/2018 privind reglementarea activităţii de telemuncă.

Drepturile telesalariaţilor

Practic, salariaţii au posibilitatea de a munci de-acasă sau din alt loc în afară de sediul angajatorului lor, însă numai dacă activitatea desfăşurată la companie este îndeplinită cu ajutorul tehnologiei (desktop, laptop, smartphone etc.). Această activitate este cunoscută drept telemuncă, potrivit unui act normativ. În esenţă, telesalariaţii au exact aceleaşi drepturi pe care le are orice alt salariat obişnuit, precum concediul de odihnă anual sau concedii medicale. „Actul normativ stabileşte semnificaţia termenului de telemuncă, respectiv telesalariat, condiţiile în care această nouă activitate poate fi prestată, cu precizarea expresă în cuprinsul contractului individual de muncă a faptului că acel salariat lucrează în regim de telemuncă, locul sau locurile în care această activitate se desfăşoară, programul de lucru, precum şi o seamă de drepturi şi obligaţii reciproce ce izvorăsc din acest tip de raport de muncă”, afirmă inspectorul-şef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş (ITM), Dragoş Năcuţă .

Amenzi modificate pentru munca nedeclarată

Pe de altă parte, din 13 aprilie intră în vigoare şi Legea nr. 88/2018 de aprobare a OUG nr. 53/2017 pentru modificarea şi completarea Codului muncii. „Actul normativ aprobă termenii stabiliţi prin OUG nr. 53/2018, respectiv noţiunea de muncă nedeclarată, termenele la care un contract individual de muncă se înregistrează şi se transmite în registrul general de evidenţă a salariaţilor, dispoziţii referitoare la modul de evidenţiere a orelor de muncă şi obligaţia păstrării unei copii a contractului individual de muncă la locul de muncă, modul de evidenţiere a orelor de muncă în cazul muncii la domiciliu sau telemuncii”, precizează Dragoş Năcuţă. Oficialii ITM mai adaugă că „au fost aduse precizări legate de acordarea zilelor libere de sărbătoare legală stabilite prin lege pentru persoanele aparţinând cultelor religioase legale, altele decât cele creştine şi faptul că aceste zile libere nu pot fi considerate că fac parte din concediul legal de odihnă”. Actul normativ modifică şi cuantumul maxim al amenzii ce poate fi aplicat în cazurile în care este identificată munca nedeclarată, valoarea maximă cumulată fiind de 200.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ