Donarea de sânge, un gest de suflet pentru Doamnele Liberale

0
203

Ziua Hemofiliei, mai mult ca oricând, le-a motivat pe Doamnele Liberale din Maramureş să vină în ajutorul celor care au nevoie de sânge. Acest gest ar trebui să sensibilizeze comunitatea că fiecare donare de sânge poate salva trei vieţi.
Mai puţin de 2% din populaţia adultă a României donează sânge. Campaniile umanitare de donare de sânge sunt adresate în special pentru anumiţi pacienţi care suferă de anemii, cancer sau leucemii, hemofilie (tulburări de coagulare) sau arsuri. Aceste fapte bune ar trebui să fie mereu în sufletul şi gândul fiecărui om.
Implicarea constantă în campaniile de donare de sânge a autorităţilor, a medicilor, a ONG-urilor, a asociaţiilor, a voluntarilor ar îmbunătăţi calitatea vieţii şi şansa la o viaţă normală a celor aflaţi în suferinţă.
Alături de Doamne Liberale am dăruit din suflet picături de sânge care vor ajuta la salvarea mai multor vieţi. Dacă gestul nostru ar fi repetat în fiecare zi de oamenii de bine din comunitate prin acţiuni sprijinite şi încurajate de autorităţi, multe vieţi ale pacienţilor din spitale ar fi salvate.
Ar trebui mereu să fim motivaţi să donăm sânge, nu doar în situaţia în care avem familia în suferinţă.
Autorităţile locale şi judeţene ar trebui, prin campanii umanitare de donare de sânge, să sprijine Centrul de Transfuzie Sanguină Baia Mare care în fiecare clipă asigură sângele care poate salva vieţi.

Dr. Viorica Cherecheş, deputat liberal de Maramureş

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.