Zece ani de produse tradiţionale în Maramureş

0
1353
Jpeg

Asociaţia Producătorilor de Produse Tradiţionale Ecologice Maramureş a împlinit zece ani de activitate. Cu această ocazie, asociaţia a organizat un târg de produse tradiţionale pe „platoul Bucureşti”, dar şi un concert de muzică populară. Invitaţi la manifestare au fost preşedinţi ai asociaţiilor similare din ţară, producători, dar şi autorităţi locale şi judeţene.

În cei zece ani de la înfiinţare, asociaţia a avut o activitate intensă, participând la sute de târguri de profil, atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Eugen Libotean, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Produse Tradiţionale Ecologice Maramureş, a explicat: „Sărbătorim zece ani de la înfiinţarea asociaţiei noastre. Am organizat şi un spectacol la scenă deschisă, pe platoul Bucureşti, unde au venit următorii invitaţi: un grup de folclorişti din comuna Recea, dar şi din alte zone; câţiva preşedinţi de asociaţii similare din ţară – Dolj, Vâlcea, Alba-Iulia, producători, meşteri artizani, autorităţi locale şi judeţene. Cei zece ani de activitate ai asociaţiei noastre au însemnat o prezenţă săptămânală la târgul de produse tradiţionale din Baia Mare, asta fiind pe plan local. Pe plan naţional, prezenţa la sute de târguri de profil din ţară, în reţeaua de supermarket-uri, iar pe plan european a însemnat prezenţa la festivalurile cunoscute de gastronomie, cum ar fi cel de la Berlin, unde am reprezentat atât Maramureşul, cât şi România, sau în Polonia. Pot să spun că activitatea noastră este într-un continuu trend ascendent! Milităm doar pentru produsele tradiţionale româneşti şi nu pentru cele din import. Tocmai de aceea noi oferim o alternativă în sensul acesta şi vrem să arătăm că se poate şi altfel”.

Jpeg

Cei care au dorit să cumpere produse tradiţionale au avut şi de unde alege. O ofertă bogată a fost la mierea de albine şi produsele derivate din aceasta. Astfel, un kilogram de miere polifloră s-a comercializat cu 20 de lei, preţurile urcând în funcţie de felul acesteia. Nu au lipsit de la tarabele producătorilor nici dulceţurile de fructe, care s-au vândut cu 10 lei borcanul, sau zacusca tradiţională, cu acelaşi preţ de 10 lei. Cumpărătorii au mai putut alege dintr-un sortiment variat de brânzeturi, dar şi preparate din carne. Nu în ultimul rând, au fost prezenţi şi meşterii populari, cu diferite obiecte de artizanat.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.