Peste 16 milioane de lei pentru Borşa, pe PNDL2

0
149

Oraşul Borşa a obţinut o finanţare de 16.481.134,00 lei din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pentru realizarea obiectivului de investiţii ”Colector principal de colectare a apei uzate menajere şi staţie de epurare în oraşul Borşa”. Valoarea totală a investiţiei este de 16.990.859 de lei, iar la semnarea contractului, în cadrul şedinţei de Consiliu Local Borşa, a fost invitat şi preşedintele CJ Maramureş, Gabriel Zetea.
Şeful administraţiei judeţene a mulţumit reprezentanţilor oraşului Borşa pentru deschiderea pe care o arată la fiecare vizită, subliniind şi buna relaţie de colaborare care există între CJ Maramureş şi administraţia locală din Borşa, condusă de primarul Sorin Ion Timiş. ”M-am bucurat să fiu din nou alături de reprezentanţii borşenilor în Consiliul Local şi să le prezint proiectele pe care instituţia judeţeană le are în vedere în viitorul apropiat. Am vorbit despre reabilitarea DJ 186 pe Valea Izei, proiect care a obţinut o finanţare certă de 116 milioane de lei prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), etapa a doua. Totodată, am discutat şi despre proiectul de reabilitare a DJ 187 pe Valea Ruscovei, unde există, de asemenea, o finanţare prin PNDL2, în sumă de peste 60 milioane de lei. Ambele proiecte au ca termen de începere a lucrărilor primăvara anului 2019 şi reprezintă obiective majore pentru infrastructura rutieră locală”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea.
O altă temă abordată în cadrul şedinţei Consiliului Local din Borşa a făcut referire la magistrala de gaz şi apoi distribuţia gazelor către populaţie, proiect a cărui execuţie ar putea începe în anul 2019, după finalizarea procedurilor locale de constituire a unui ADI dedicat. Şeful administraţiei judeţene a amintit şi de acumularea de la Runcu, un alt obiectiv care va beneficia de atenţia Consiliului Judeţean pentru a se accelera finalizarea lucrărilor prin alocări financiare serioase pentru următorii trei – patru ani.
”Toate acestea se adaugă proiectelor locale ale administraţiei din Borşa privind în mod special investiţii pentru dezvoltarea zonei turistice (telegondola, domeniul schiabil şi facilităţi noi de cazare), dar şi investiţii în infrastructura edilitară locală. Un alt subiect pe care l-am abordat a fost cel privind trecerea Spitalului din Borşa, din subordinea Ministerului Sănătăţii către Consiliul Judeţean, pentru a încerca realizarea unor investiţii serioase privind creşterea calităţii serviciilor medicale, aşa cum se întâmplă la spitalele din Baia Mare. Am avut o discuţie aplicată cu consilierii locali despre proiectele din Borşa şi m-am bucurat să văd că avem viziuni comune şi, totodată, că există o anumită stare de mulţumire faţă de eforturile Consiliului Judeţean de a ajuta comunitatea locală”, a conchis şeful administraţiei judeţene, Gabriel Zetea.
Sorin Ion Timiş: Borşa va derula proiecte de aproximativ 40 de milioane de euro
Primarul oraşului Borşa, Sorin Ion Timiş, a declarat: ”Pe lângă acest nou proiect finanţat prin PNDL2, în sumă de peste 16 milioane de lei, oraşul Borşa are multe alte proiecte în derulare, fapt care dovedeşte seriozitatea şi implicarea reprezentanţilor administraţiei locale în comunitate. Prin finanţare de la Ministerul Dezvoltării, pe PNDL1, continuă asfaltările în cartierul Pietroasa, valoarea totală a investiţiei fiind de 1.815.926 euro, iar pe PNDL2 a fost semnat contractul privind construirea reţelei magistrale de canalizare şi staţiei de epurare, în sumă de 3.693.665 euro. Pentru extinderea reţelei de alimentare cu energie electrică în Pasul Prislop, Ştiol şi Runcul Ştiol a fost semnat un contract de finanţare prin fonduri de la furnizorul de electricitate naţional, valoarea totală a investiţiei fiind de 1 milion de euro. Pe Fonduri Transfrontaliere, administraţia locală din Borşa a depus un proiect privind construirea de refugii Salvamont şi dotare cu echipament a Serviciului Public Salvamont, valoarea totală a investiţiei fiind de 1.293.492 euro. Un alt proiect depus spre finanţare pe Fonduri E.U. 2014-2020 – POR Axa 7.1 face referire la construirea de terase belvedere, un refugiu montan şi refugiu salvamont, valoarea totală a investiţiei fiind de 1.497.964 euro.” (d.b.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.