Tinerii, victime ale accidentelor de muncă

0
142

50 de agenţi economici maramureşeni au participat în 26 aprilie la o sesiune de informare referitoare la îmbunătăţirea securităţii şi sănătăţii lucrătorilor tineri. Acţiunea a fost organizată în preajma Zilei Internaţionale a Sănătăţii şi Securităţii în Muncă, sărbătorită pe 28 aprilie. Inspectorii de muncă maramureşeni spun că anual, la nivelul judeţului, cam 15 tineri sunt victime ale accidentelor de muncă. În acest an, Ziua Internaţională a Sănătăţii şi Securităţii în Muncă este axată pe lucrătorii tineri, cu vârsta între 15 şi 24 de ani.

“Am constatat că această categorie e supusă accidentării şi problemelor de sănătate cu 40% mai mult faţă de celelalte categorii socio-profesionale, ceea ce ne duce cu gândul la cauze şi anume: insuficientă pregătire profesională şi educaţională, me­diu socio-economic impropriu sau care nu poate fi adaptat la nevoi; nu există o preocupare expresă pentru tineri”, a arătat şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş, dr. Dragoş Năcuţă.
Inspectorii de muncă şi-au propus să monitorizeze starea de sănătate a acestei categorii de angajaţi, iar la finalul anului va fi dat publicităţii un raport. Cei prezenţi la întâlnirea de la ITM Maramureş au ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor accidentelor de muncă. În Maramureş, sunt semnalate pe an 6-8 tragedii la locul de muncă.
„În Maramureş se păstrează acelaşi trend, între 6 şi 8 accidente de muncă mortale şi circa 120 de accidente de muncă. Avem în jur de 15 tineri accidentaţi, sunt accidente uşoare în mare parte. Suntem în legătură constantă cu agenţii economici şi cu alte instituţii ale statului şi monitorizăm foarte mulţi factori. Am văzut numeroase investiţii în vederea creării condiţiilor pentru locuri de muncă sănătoase. Pe fondul crizei forţei de muncă, agenţii economici încep să ofere condiţii din ce în ce mai bune”, a mai precizat Dragoş Năcuţă (foto).

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.