Elevi romi prezenţi la Festivalul Dacilor

0
130

Instituţia Prefectului Maramureş, în parteneriat cu Şcoala Gimnazială “Florea Mureşanu” din localitatea Suciu de Sus şi ASSOC Baia Mare, a organizat participarea a 14 elevi din care şapte de etnie romă din Suciu de Sus, din clasele gimnaziale, la manifestarea Festivalului Dacilor organizat de Consiliul Judeţean Maramureş, în cadrul “Zilelor Maramureşului”.

La manifestare au fost prezentate aspecte din viaţa civilă şi militară din perioada dacilor liberi, care locuiau şi pe teritoriul actual al Maramureşului.
Festivalul s-a desfăşurat în incinta Muzeului Satului din municipiul Baia Mare, iar elevii au avut prilejul de a vizita şi casele tradiţionale care reprezintă cele patru zone etnografice ale judeţului Maramureş: Chioar, Maramureşul istoric, Lăpuş şi Codru.
Elevii au vizitat Parcul Municipal ”Regina Maria” din Baia Mare. Asociaţia ASSOC Baia Mare a asigurat o masă caldă celor 14 copii. Pe toată durata acţiunii, copiii au dat dovadă de un comportament decent şi bun-simţ. ”Activitatea desfăşurată poate fi un exemplu de bună practică, având în vedere interesul copiilor pentru a cunoaşte istoria, tradiţiile şi valorile civilizaţiei rurale”, a declarat inspectorul pe problemele romilor Cristina Moldovan. (d.b.)

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.