Aproximativ 10.000 de pachete cu ţigări, confiscate la frontiera de nord

0
134

Poliţiştii de frontieră din Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat 9.790 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de peste 114.000 lei, care urmau să fie introduse ilegal în ţară.
• Joi dimineaţa, în jurul orei 6, o patrulă a poliţiei de frontieră din Sarasău a observat mai multe persoane care transportau către interiorul ţării colete voluminoase.
Imediat, poliţiştii de frontieră au acţionat pentru reţinerea persoanelor efectuând somaţiile legale prin voce, moment în care acestea au abandonat coletele şi s-au îndreptat spre teritoriul statului ve­cin, fiind trase două focuri de avertisment în plan vertical.
Totodată, au fost informate autorităţile de frontieră ale statului vecin, iar în zonă au fost descoperite 9 colete cu ţigări, care au fost duse la sediul poliţiei de frontieră. În urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 6.300 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare totală de 73.600 lei.
• Miercuri, 16 mai, în jurul orei 11, un echipaj al poliţiei de frontieră din Valea Vişeului a observat, pe un drum accidentat din apropierea frontierei de stat, pe raza localităţii de frontieră Valea Vişeului, un autoturism de teren, care nu îşi justifica prezenţa în aceea zonă.
Poliţiştii de frontieră au procedat la urmărirea autoturismului în cauză, care, la scurt timp, a rămas împotmolit, iar conducătorul auto, profitând de terenul accidentat şi condiţiile meteo nefavorabile, a reuşit să fugă.
Din primele verificări, în maşină au fost observate mai multe colete cu ţigări, fapt pentru care autoturismul a fost dus la se­diu în vederea continuării cercetărilor.
În urma inventarierii coletelor, a rezultat cantitatea de 3.490 pachete cu ţigări, de provenienţă ucraineană, în valoare de 41.000 lei.
În ambele cazuri, ţigările au fost confiscate şi se efectuează cercetări pentru identificarea persoanelor implicate în activitatea infracţională.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.