Sala Polivalentă „Lascăr Pană” şi Baza de atletism din Baia Mare au fost preluate de Ministerul Tineretului şi Sportului

0
846

Miercuri, 16 mai, în cadrul şedinţei de Guvern a fost adoptată hotărîrea privind înscrierea în inventarul centralizat al bunurilor din domeniul public al statului a unor imobile şi darea acestora în administrarea Ministerului Tineretului şi Sportului, prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Maramureş.

Acest demers vine şi în urma vizitei efectuate în judeţul Maramureş de către ministrul Tineretului şi Sportului, Ioana Bran, alături de secretarul de stat, Cosmin Butuza. Vizită ce a avut loc în 17 februarie, cînd, alături de autorităţile locale şi judeţene, reprezentanţii Guvernului au vizitat Sala Polivalentă „Lascăr Pană” şi baza de atletism din Baia Mare.
Secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Spor­tului, maramureşeanul Cosmin Butuza, a arătat că, prin această decizie a Guvernului României, s-a fă­cut încă un pas extrem de important pentru înfiinţarea Complexului Sportiv Naţional (CNS) „Lascăr Pănă” în Baia Mare. „Prin trecerea Sălii Polivalente şi a terenului de atletism din proprietatea Consiliului Local al municipiului Baia Mare, în cea a Ministerului Tineretului şi Sportului, am făcut un nou pas pentru înfiinţarea unui Complex Sportiv Naţional în Maramureş. Este o şansă uriaşă pentru sportivii din judeţ, care vor avea acces într-o bază de pregătire performantă, dar trebuie să arătăm faptul că în acest context vom putea organiza, în municipiul Baia Mare, atît competiţii internaţionale şi naţionale, cît şi sesiuni de pregătire a loturilor naţionale şi olimpice. CSN Lascar Pană este un proiect naţional de anvergură, unul din proiectele mele de suflet şi va fi, cu siguranţă, unul din cele mai performante din România”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului, Cosmin Butuza.
Reprezentantul Guvernului a mai arătat că, pe lîngă Sala Polivalentă „Lascăr Pană” şi Baza de Atletism, preluate miercuri, de către MTS, noul CNS va reuni şi bazinul de înot acoperit şi cel în aer liber, terenul de rugby şi un Centru medical de refacere sportivă. La toate acestea se vor adăuga spaţiile de masă şi cazare pentru sportivi şi antrenori. Totodată, se ia în calcul şi deschiderea unei baze de pregătire de kaiac-canoe, sport care are o mare tradiţie în municipiul Baia Mare.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.