Acţiune pentru siguranţa publică

0
119

Peste 130 de sancţiuni contravenţionale în sumă de 30.000 lei

Prezenţa, în spaţiul public, a unor manifestări care implică cerşetori, copii ai străzii, vânzători ambulanţi provoacă deseori indignarea şi disconfortul cetăţenilor. Poliţiştii maramureşeni au desfăşurat, joi, 24 mai, pe parcursul a 3 ore, o amplă acţiune preventiv-reactivă, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale din segmentul stradal.

Peste 70 de poliţişti de ordine publică, rutieră, de investigaţii criminale, transporturi şi luptători de acţiuni speciale, au fost angrenaţi, între orele 12-15, în activităţi pentru eliminarea disconfortului creat de prezenţa cerşetorilor sau a vânzătorilor ambulanţi în segmentul stradal, în municipiile Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei şi în oraşele Vişeu de Sus, Borşa, Târgu Lăpuş şi Baia Sprie, precum şi în staţiile de cale ferată, zonele adiacente acestora şi în trenurile de călători.
Astfel, în urma legitimării mai multor persoane şi a controalelor efectuate asupra unor autoturisme care se deplasau pe raza localităţilor în care s-a desfăşurat acţiunea, a fost depistată o persoană urmărită naţional, 21 de cerşetori şi 6 vânzători ambulanţi, iar un minor a fost internat într-un centru specializat.
Au fost constatate trei infracţiuni, de natură judiciară şi economică. De asemenea, ca urmare a neregulilor depistate, poliţiştii au aplicat peste 130 sancţiuni contravenţionale, cele mai multe pentru abateri rutiere şi pentru încălcări ale prevederilor Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice. Valoarea totală a contravenţiilor aplicate a fost de aproape 30.000 lei.

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.