Exerciţiu de alarmare publică sub comanda primarului Băii Mari

0
116

Instituţiile statului, dar şi cele ale Administraţiei Locale, pregătite în caz de situaţii de urgenţă. Aceasta a fost concluzia trasată de primarul municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheş, în urma unui exerciţiu de alarmare organizat ieri, 24 mai.

În cadrul acţiunii au fost implicate toate societăţile, dar şi instituţiile care fac parte din cadrul Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă. Exerciţiul a fost unul me­nit să testeze timpul de reacţie a tuturor factorilor implicaţi, dar şi modul în care aceştia ar acţiona şi ar soluţiona o situaţie gravă.
Exerciţiul de alarmare a fost declanşat la orele dimineţii şi s-a desfăşurat pe durata a aproximativ o oră. Imediat după analizarea tuturor datelor şi informaţiilor culese din teren, a venit şi concluzia primarului Cătălin Cherecheş.
Cătălin Cherecheş, primarul municipiului Baia Mare: „Am realizat acest exerciţiu de alarmare publică pentru a verifica viteza de reacţie a instituţiilor şi societăţilor care sunt în Comitetul Local pentru situaţii de urgenţă. Am constatat că într-un interval de 15 minute, de la momentul declanşării alarmei, s-au mobilizat exemplar, lucru pentru care le mulţumesc, acest exerciţiu fiind menit pentru a urmări capacitatea de reacţie a municipiului Baia Mare în situaţii de urgenţă şi pentru a-i asigura pe cetăţeni că, în situaţii grave, lucrurile se tratează cu responsabilitate şi cetăţenii se pot baza pe instituţiile statului şi instituţiile locale.”

NICIUN COMENTARIU

LĂSAŢI UN MESAJ

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.